Radi by sme vám ukazovali len to, čo vás zaujíma, teda nevšedné nápady pre varenie a bývanie. Nielen to nám umožňujú súbory cookies. Kliknutím na „Prijať všetko“ súhlasíte s používaním všetkých typov cookies, v časti „Predvoľby“ si môžete vybrať, ktoré povolíte. Súhlas je možné odmietnuť kliknutím na „Odmietnuť všetko“ (netýka sa tzv. základných cookies). Nastavenie je možné kedykoľvek zmeniť. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov.
Korpus
Mliečna zmes
Topping
Oddeľte žĺtky od bielkov, žĺtky vyšľahajte vysokou rýchlosťou s ¾ cukru. Pridajte mlieko s vanilkou a premiešajte. Zmes dajte bokom. Bielky šľahajte vysokou rýchlosťou, akonáhle začnú hustnúť, postupne prisypávajte zvyšný cukor. Vyšľahajte pevnú hmotu. Našľahané žĺtky a potom aj našľahané bielky pomaly zapracovávajte do zmesi múky, kypriaceho prášku a soli. Zmiešajte v cesto.
Cesto nalejte do formy alebo zapekacej misy vymastenej maslom a vysypanej múkou. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 35 minút. Po upečení nechajte vychladnúť, potom hotový korpus prepichajte po celom povrchu vidličkou. Zmiešajte všetky druhy mlieka a nalejte na prepichnutý korpus. Rozotrite do krajov a nechajte odležať najmenej 1 hodinu v chladničke. Vyšľahajte smotanu s cukrom a navrstvite na korpus. Na záver posypte škoricou.