info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa

Tres Leches

Tres Leches

Ingrediencie:

Korpus

  • 225 g krupicového cukru
  • 165 g hladkej múky
  • 80 ml mlieka
  • 5 vajec
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • vanilkový extrakt podľa chuti

Mliečna zmes

  • 200 g nesladeného kondenzovaného mlieka
  • 150 g sladeného kondenzovaného mlieka
  • 60 g plnotučného mlieka

Topping

  • 250 ml 33% smotany
  • 1 lyžica práškového cukru
  • mletá škorica na posypanie

Oddeľte žĺtky od bielkov, žĺtky vyšľahajte vysokou rýchlosťou s ¾ cukru. Pridajte mlieko s vanilkou a premiešajte. Zmes dajte bokom. Bielky šľahajte vysokou rýchlosťou, akonáhle začnú hustnúť, postupne prisypávajte zvyšný cukor. Vyšľahajte pevnú hmotu. Našľahané žĺtky a potom aj našľahané bielky pomaly zapracovávajte do zmesi múky, kypriaceho prášku a soli. Zmiešajte v cesto.

Cesto nalejte do formy alebo zapekacej misy vymastenej maslom a vysypanej múkou. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 35 minút. Po upečení nechajte vychladnúť, potom hotový korpus prepichajte po celom povrchu vidličkou. Zmiešajte všetky druhy mlieka a nalejte na prepichnutý korpus. Rozotrite do krajov a nechajte odležať najmenej 1 hodinu v chladničke. Vyšľahajte smotanu s cukrom a navrstvite na korpus. Na záver posypte škoricou.
 

Budú sa vám hodiť: