11. kolo - kreatívna výzva - Svadobná torta
11. kolo - kreatívna výzva - Svadobná torta
Tescoma je hrdým partnerom televíznej súťaže Pečie celé Slovensko.
V kreatívnej výzve posledného kola sa dievčatá popasovali s trojposchodovou svadobnou tortou a môžeme povedať, že všetky tri predviedli veľkolepé výkony.
Víťazkou sa však mohla stať iba jedna. Lucia, Anči aj Janka v uplynulých týždňoch dokázali, že svoje miesto si vo finále skutočne zaslúžia.
Na základe rozhodnutia odbornej poroty sa nakoniec Majsterkou pekárkou druhej série Pečie celé Slovenskou stala Lucka. Srdečne gratulujeme!
Minimalistická torta od Aničky
Ingrediencie
Orechový korpus
- 960 g hladkej múky
- 960 g práškového cukru
- 22 vajec
- 24 PL repkového oleja
- 30 g kypriaceho prášku do pečiva
- 200 g mandľovej múky
Kávový krém
- 1 500 g mascarpone
- 750 g tučného tvarohu
- 500 g práškového cukru
- 150 g mandľového cukru
- 650 ml 33% šľahačkovej smotany
- 1 kg čučoriedok
- 500 g mandľových lupienkov
- 250 g kryštálového cukru
- čučoriedkové pyré
Maslový krém
- 5 bielok
- 300 g kryštálového cukru
- 400 g masla
Na ozdobenie
- Špeciálna cukrová hmota na tvarovanie (izomalt)
- Oplátkový papier
- Ružová gélová farba
Postup
- Korpus - bielky vyšľaháme s cukrom do peny a medzitým zmiešame olej so žĺtkami. Pridáme do vyšľahaných bielkov s cukrom. Nakoniec už len zľahka a ručne primiešame múku s kypriacim práškom a cesto rozdelíme do tortových foriem. Pečieme pri 160 stupňov 45-50 minút.
- Kávový krém- ručne rozmiešame mascarpone s tvarohom, primiešame cukor a zľahka kávu.
- Mandľový krokan - mandľové lupienky opečieme, v druhej panvici skaramelizujeme kryštálový cukor a karamelom zalejeme mandľové lupienky. Necháme vychladnúť. Vychladnuté rozsekáme.
- Maslový krém - bielky s cukrom rozpustíme nad parou, vyšľaháme a postupne pridávame maslo.
- Plnenie - korpus si pokropíme čučoriedkovým pyré, navrstvíme krém, čerstvé čučoriedky a mandľový krokan, takto opakujeme každé poschodie. Naplnenú tortu dáme zachladiť a obtrieme švajčiarskym maslovým krémom. Medzi poschodia uložíme izomaltové disky (rozpustený izomalt s ružovou gélovou farbou) a na tortu aplikujeme čipku z jedlého papiera. Papier si rozmixujeme s vodou a vyprážame na panvici.
Exotická svadobná torta podľa Janky
Ingrediencie
Korpusy 1/2/3
- 320 g / 225 g/ 160 g polohrubej múky
- 320 g / 225 g / 160 g kryštálového cukru
- 10 / 7/ 5 vajec
- 10 PL / 7 PL / 5 PL vody
Krém
- 1 500 ml kokosového mlieka
- 6 žĺtkov
- 2 vanilky
- 120 g škrobu
- 750 g masla
- 500 g práškového cukru
Plnka
- 500 g ananásu
- 500 g manga
- 100 g hnedého cukru
- 50 g pudingového prášku
Švajčiarsky krém
- 7 bielkov
- 520 g kryštálového cukru
- 700 g masla
Ostatné
- 1,5 kg poťahovej hmoty bielej
- Zlatá farba
Postup
- Vajíčka rozklepneme a oddelíme od seba bielky a žĺtky. Bielky šľaháme spolu s cukrom do tuhej peny, do ktorej pridáme vodu. Šľaháme ešte chvíľku a pridáme žĺtky, premiešame ešte pár sekúnd. Do zmesy si opatrne zapracujeme múku.vlejeme do formy vystlanej papierom a dáme piect na cca 1 hodinu do rúry, ktorá má 170 stupnov.Takto postupujeme pri všetkých korpusoch.
- Pripravíme krém - kokosové mlieko, žĺtky, vanilku, škrob dáme do hrnca, dobre premiešame a uvaríme hustý krém, ktorý prikryjeme foliou a necháme vychladnúť. Maslo dáme do robotu a šľaháme do peny. Následne pridáme cukor a necháme šľahat ešte cca pár minút. Následne po častiach pridávame krém a dobre zapracujeme. Hotovú zmes odložíme na chladné miesto.
- Ovocný vklad sa robí jednoducho - ovocie nakrájame a mixujeme na kašu. Zmes dáme do hrnca primiešame pudingový prášok s cukrom a privedieme do varu. Chvíľku povaríme a dáme vychladnúť.
- Skladanie torty. Korpusy prerežieme na tri časti a začneme vrstviť, Na korpus natrieme tenšiu vrstvu krému, do stredu dáme vklad a po bokoch so špičkou krém. Zakryjeme druhým korpusom a postup zopakujeme. Takto naplníme všetky tri. Obtrieme krémom a dame poriadne vychladiť.
- Na obter torty použijeme švajčiarsky krém - bielky v miske zmiešame s cukrom a dáme nad paru do rozpustenia cukru. Prelejeme do mixéru a šlaháme 15 minút do vychladnutia. Po častiach pridávame maslo izbovej teploty. Vznikne krásny biely krém.
- Vyberieme korpusy a krémom každý do hladka obtrieme a vrátime do chladničky stuhnúť. Schladené korpusy dáme na seba, ale až potom, ako si korpusy vystužíme - inak by torta spadla. Vrátime do chladničky a ideme tvarovať akoby lupene a hlavu páva. Ak máme dostatočné množstvo lupeňov dvoch veľkostí, začneme tvarovať perie páva až do vrchu torty. Do stredu vrchnej časti zapichneme vytvarovanú hlavu. Dookola obvodu dáme bordúrku, ktorú natrieme nazlato.
Luckina vysnívaná svadobná torta
Ingrediencie
Korpusy (3 korpusy od najväčšieho po najmenší)
- 7/5/3 vajcia
- 210/150/120 g práškového cukru
- 3 kypriace prášky do pečiva
- 210/150/120 g hladkej múky
- vanilková pasta
- 10/8/5 g kakaa
- 40/30/10 g rastlinného oleja
- 20/15/5 g vlažnej vody
Na plnenie trojposchodovej torty
- 0,5 kg mrazených malín
- 3x 125 g čerstvých malín
- 1 kg čerstvých jahôd
- 500 ml malinového pyré
Plnka
- 12 žĺtkov
- 300 g práškového cukru
- 200 g čokolády na varenie
- 1 dcl presso kávy
- 100 g holandského kakaa
- 600 g masla
Plnka / krém trojposchodovej torty
- 2x pudingový prášok
- 1x prášková želatína + 1dcl vody
- 400 g kryštálového cukru
- 1,5 l mlieka
- 500 g mascarpone
- 1,5 l 33% šľahačkovej smotany
Švajčiarsky krém na trojposchodovú tortu
- 1,5 kg masla
- 15 ks bielkov
- 1100 g kryštálového cukru
Na ozdobu
- 3 kg poťahovej hmoty
- 1 kg modelovacej hmoty bielej saracino
- Zelená farba tyrkysova gelová
- Prášková farba zlatá a strieborná
- Drotiky biele č.22
- Biela floristicka páska
- Tortove výstuže drevenne alebo umele
Postup
- Korpusy – bielky s práškovým cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme žĺtky s olejom a vodou a zašľaháme. Potom už len ručne primiešame múku s kypriacim práškom do pečiva a kakaom - nakoniec pridáme vanilkovú pastu.
- Plnka - želatínu necháme napučať vo vode. Uvaríme mlieko s pudingovým práškom a cukrom. Do horúceho pridáme želatínu a miešame, kým sa nerozpustí. Prikryjeme na dotyk a necháme vychladnúť. Šľahačku vyšľaháme do polotuha a spojíme ju s pudingom a mascarpone.
- Švajčiarsky krém - bielky s cukrom nad parou rozpustíme a následne vyšľaháme do tuhej peny. Pridávame na kocky nakrájané maslo a šľaháme do hladka.
- Korpusy si rozkrojíme na 4 časti. Každý jeden pokropíme pyré, navrstvíme krém a pridáme mrazené aj čerstvé ovocie. Necháme zachladiť a potom potrieme švajčiarskym krémom a uhladíme.
Prečítajte si tiež

Pečie celé Slovensko - recepty 1. séria 2021
29. 10. 2021
| Prečítané 23733x

s02 - 1. kolo - osobná výzva - Koláče na plechu
3. 10. 2022
| Prečítané 699x

s02 - 1. kolo - kreatívna výzva - Nedeľné torty
3. 10. 2022
| Prečítané 569x

s02 - 1. kolo - technická výzva - Karamelový veterník
3. 10. 2022
| Prečítané 802x

s02 - 2. kolo - osobná výzva - Tiramisu
10. 10. 2022
| Prečítané 331x

s02 - 2. kolo - kreatívna výzva - Palacinková torta
10. 10. 2022
| Prečítané 192x

s02 - 2. kolo - technická výzva - Praclík od Petry
10. 10. 2022
| Prečítané 305x

s02 - 3. kolo - osobná výzva - Chlebíčky
17. 10. 2022
| Prečítané 468x

s02 - 3. kolo - Technická výzva - Slonia slza
17. 10. 2022
| Prečítané 488x

s02 - 3. kolo - kreatívna výzva - Penové torty
17. 10. 2022
| Prečítané 415x

s02 - 4. kolo - osobná výzva - Cupcakes
24. 10. 2022
| Prečítané 351x

s02 - 4. kolo - kreatívna výzva - Rozprávková torta
24. 10. 2022
| Prečítané 282x

s02 - 4. kolo - technická výzva - Donut
24. 10. 2022
| Prečítané 299x

s02 - 5. kolo - osobná výzva - Pirohy
31. 10. 2022
| Prečítané 244x

s02 - 5. kolo - kreatívna výzva - Medovníky
31. 10. 2022
| Prečítané 402x

s02 - 5. kolo - technická výzva - Pagáč
31. 10. 2022
| Prečítané 619x

s02 - 6. kolo - osobná výzva - Bonboniéra
7. 11. 2022
| Prečítané 196x

s02 - 6. kolo - kreatívna výzva - Kytica z ovocia v čokoláde
7. 11. 2022
| Prečítané 172x

s02 - 6. kolo - technická výzva - Sacher torta
7. 11. 2022
| Prečítané 417x

s02 - 7. kolo - Osobná výzva - Plnená lístková roláda
14. 11. 2022
| Prečítané 169x

s02 - 7. kolo - Kreatívna výzva - Kysnutý zážitok
14. 11. 2022
| Prečítané 139x

s02 - 7. kolo - Technická výzva - Rožok
14. 11. 2022
| Prečítané 298x

s02 - 8. kolo - osobná výzva - Baked Alaska
21. 11. 2022
| Prečítané 157x

s02 - 8. kolo - kreatívna výzva - Croquembouche
21. 11. 2022
| Prečítané 167x

s02 - 8. kolo - technická výzva - Fraisier
21. 11. 2022
| Prečítané 275x

s02 - 9. kolo - osobná výzva - Monodezerty
28. 11. 2022
| Prečítané 288x

s02 - 9. kolo - kreatívna výzva - 3D torta
28. 11. 2022
| Prečítané 173x

s02 - 9. kolo - technická výzva - Keksíky šťastia
28. 11. 2022
| Prečítané 130x

s02 - 10. kolo - osobná výzva - Éclairs
5. 12. 2022
| Prečítané 233x

s02 - 10. kolo - kreatívna výzva - Candybar
5. 12. 2022
| Prečítané 260x

s02 - 10. kolo - technická výzva - Princess torta
5. 12. 2022
| Prečítané 225x

s02 - 11. kolo - osobná výzva - Slané košíčky
12. 12. 2022
| Prečítané 781x
Komentáre
Pre možnosť pridávania komentárov je treba sa prihlásiť/zaregistrovať.
Zaregistrovať sa