Púpavy na tanieri, v šálke aj pohári na víno

Sú ako slnko, rozžiaria lúku, ich žltá farba po zime zdvihne náladu a výborné sú tiež ich účinky na naše zdravie. Nedívajte sa na púpavu ako na burinu. Ukážeme vám, ako využiť ich úžasný potenciál pomocou nápadov od TESCOMY. Môžete si ich hneď objednať alebo kúpiť v našich predajniach.

Keď sa povie púpava v kuchyni, asi vás ako prvé napadne púpavový čaj. Na jeho prípravu je však potrebná púpavové kvety poriadne vysušiť. Ideálne v elektrickej sušičke, ktorá má priestorné rošty, časovač a nastavenie teploty na prehľadnom podsvietenom displeji. 

 

Možno sa vám budú hodiť tiež:

Na sklade
Na sklade
Na sklade

Riadne vysušené kvety potom môžete pripraviť ako čaj v kanvici FRENCH PRESS, v ktorej si môžete pripraviť aj "kávu" z vysušeného púpavového koreňa.

Na namletie nakrájaného a vysušeného koreňa z púpavy vám skvelo poslúži mlynček na kávu GrandCHEF s keramickým mlecím mechanizmom.

Smoothie s púpavovými listami? Otázka sekúnd s...

Smoothie mixérom PRESIDENT. Disponuje totiž výkonným motorom a odolnými nožmi z prvotriednej nehrdzavejúcej ocele. Navyše má funkciu pulzného mixovania a praktickú cestovnú fľašu, v ktorej je možné smoothie rozmixovať a vziať so sebou von. Vybrať si môžete z dvoch farebných variantov – smotanový a antracitový. Vyskúšajte ho aj vy!

Dali by ste si skôr šalát z mladých púpavových listov? Potom ich nezabudnite dôkladne umyť a pred podávaním vysušiť. S tým vám pomôže naša odstredivka na šalát HANDY, ktorú využijete tiež na odstredenie prebytočnej vody zo šalátov, byliniek aj rôznych zelených vňatí ;-).

Na miešanie, naberanie a servírovanie šalátov potom siahnite po kliešťoch na šalát a súčasne príbore PRESTO. Pri premiešavaní šalátu kliešte rozložte a používajte ich ako príbor, pri podávaní zložte a použite ako kliešte.

Viete, že z púpavy vyrobíte aj vynikajúce "víno"?

Nemusíte mať pritom žiadne zložité zariadenia ani technológie. Stačí naša súprava na kvasenie DELLA CASA, v ktorej bežne pripravujete kyslú kapustu, pickles, kimči alebo kvasené uhorky. Na prípravu vína si pripravte:

  • 1 liter púpavových kvetov
  • 4,5 l vody
  • 2 citróny
  • 2 pomaranče
  • 1,5 kg cukru kryštál
  • 1 kocku čerstvého droždia

 

Z kvetov odstráňte väčšinu zelených častí a kvety sparte 2,5 l horúcej vody. Nechajte lúhovať do druhého dňa. Zmes preceďte do hrnca s objemom 5 l a výluh dajte stranou. Cukor rozmiešajte v 2 l vriacej vody, nechajte vychladnúť a prilejte k výluhu.

Olúpané citróny a pomaranče nakrájajte na plátky a spolu s rozdrobených droždím pridajte do hrnca s výluhom. Prilejte do Súpravy na kvasenie DELLA CASA, nastavte viečko do polohy "kvasenie" a nechajte kvasiť na svetlom mieste po dobu 6 týždňov. Víno prelejte do Fliaš s klipsou DELLA CASA, uzavrite a uskladnite aspoň na 6 mesiacov.

Pokiaľ vám chýbajú fľaše na uskladnenie domáceho vína, ale aj sirupov, páleniek či iných tekutých dobrôt, kuknite na našu ponuku fliaš s klipsou DELLA CASA.

V prípade, že chcete svoj jarný stôl rozžiariť farbami, máme pre vás jedinečný tip – ručne vyrábané poháre myDRINK Colori z hrubostenného prefarbovaného skla.

Komentáre

Pre možnosť pridávania komentárov je treba sa prihlásiť/zaregistrovať.

Zaregistrovať sa