Pripravte si domáce pečivo, syry, klíčky aj tyčinky

Doma vyrobené potraviny sú nielen zdravšie a chutnejšie, ale tiež vychádzajú oveľa lacnejšie než kupované. Naučte sa preto doma pripraviť veľa potravín s pomocou našich pomocníkov a za ušetrené peniaze si kúpte napríklad...niečo na seba ;-)

 

 

Toastový chlieb z keramickej formy má chrumkavú kôrku a dokonalú konzistenciu

Pripravíte v nej nielen skvele chutný a dokonale prepečený toastový chlieb, ale aj sladký banánový chlieb a ďalšie dobroty. Veko keramickej formy je vybavené výstupkami, ktoré do hornej časti pečiva obtlačia reliéf pre ľahké krájanie rovnako hrubých plátkov. Glazúra má navyše prirodzené antiadhézne vlastnosti, upečený chlieb z formy ľahko vyklopíte.

VYSKÚŠAŤ

 

 

Čerstvý syr teraz zvládne každý ;-)

Chutný, výživný a zdravý. Taký je klasický čerstvý syr. Vyrobiť ho svojpomocne pritom nie je žiadna veda – s vychytanou súpravou si zdravú desiatu či večeru dokáže urobiť naozaj každý! Syr môžete ochutiť korením, čerstvými bylinkami, orechmi, alebo ho naložiť do slaného nálevu.

CHCEM OBČERSTVIŤ

 

RECEPT NA ČERSTVÝ SYR ALEBO "FROMAGE FRAIS"

Čerstvé syry majú oproti zrejúcim jednu výhodu, sú hotové raz dva, nezrejú, alebo len veľmi krátko, a tak si na nich môžete pochutnať ihneď. Rýchla spotreba je dokonca žiaduca, pretože prírodné syry obsahujú veľké množstvo vody a pokiaľ ich trvanlivosť nepredĺžite nasolením, údením alebo naložením, vydrží vám len krátko. A to by bola škoda, pretože dodajú telu potrebné bielkoviny, horčík, niektoré stopové prvky, napríklad jód, a taktiež vitamíny A, D a E.

Budete potrebovať len:

• 2 l čerstvého plnotučného mlieka
• 80 ml čerstvé citrónovej šťavy ako syridlo
• bylinky podľa chuti • 1 lyžička soli

Mlieko z dôvodu pasterizácie zohrejte na 92 °C, teplotu vám pomôže postrážiť Digitálny teplomer ACCURA. Odstavte, pridajte syridlo, zľahka premiešajte a nechajte 30 minút odstáť. Potom sceďte cez jemné sito, zachytenú syreninu nechajte odkvapkať, osoľte a ochuťte nadrobno nasekanými bylinkami. Sito vyložte plátnom, dajte do dózy, syreninu premiestnite do plátna a lisovacím kotúčom ju zarovnajte. Pomocou pružiny stlačte a dózu uzavrite. Syr lisujte približne hodinu pri izbovej teplote, potom dajte na 2 hodiny vychladiť do chladničky.

NÁŠ TIP: Popustite uzdu fantázie a namiesto byliniek nabudúce pridajte do syreniny orechy alebo sušené paradajky. Váš syr tak získa zakaždým iné grády.

 

Čo ďalšie sa môže hodiť?

 

Skúste aj čerstvý KRÉMOVÝ syr. Vieme ako na to:

 

 

Súprava na krémový syr doma nesmie chýbať

S touto vychytávkou zvládnete vynikajúci domáci syr aj svieži smotanový dezert „raz-dva“. Či už na slano, alebo na sladko, výsledok je vždy famózny a predovšetkým zdravý. Bylinky, sušené paradajky, cesnak, olivy, zelené korenie, paprika – každá z ingrediencií vykúzli z lahodného čerstvého syra gurmánsku špecialitu. Pre deti pripravíte originálny dezert zmiešaním syra s čerstvým ovocím, kakaom, medom alebo čokoládou.

 

KÚPIŤ

 

 

Syr najlepšie chutí s čerstvým pecňom. Ako naň?

 

Domáci chlieb s chrumkavou kôrkou je skutočná pochúťka. Preto sme vyvinuli praktický košík s miskou. Ten mu dá krásny tvar bochníka s typickým ryhovaným povrchom. Šikovná súprava košíka a misky z obľúbenej línie DELLA CASA naviac uľahčí kysnutie domáceho okrúhleho chleba.

 

VYSKÚŠAŤ

 

Niečo sviežeho k tomu? Čo napríklad klíčky ku zdraviu ...

 

 

Chrumkavé, výživné a lahodné výhonky rastú samé

Zdraviu prospešné rastlinné klíčky bohaté na vitamíny a cenné nutričné látky si s miskou na klíčenie a semienkami SENSE môžete vypestovať ľahko a rýchlo aj doma. Dvojdielna miska a 50 gramov klíčivého mixu BIO semienok na pestovanie klíčkov  poteší hlavne milovníkov zdravej výživy.

 

ZISTIŤ VIAC

 

 

 

Ďalej by vás mohlo zaujímať:

 

 

Desiata, po ktorej to müslí...

 

 

Lis na zdravé tyčinky skvelé na desiatu, do školy, do práce i do hôr

Tyčinky zo zmesi sušeného ovocia, orieškov, semienok, obilnín, medu a pod. si môžete v lise ľahko a rýchlo vytvarovať alebo upiecť v rúre v silikónových formičkách. Pri príprave svojej obľúbenej zmesi môžete postupovať podľa pôvodných a odskúšaných receptov, ktoré sú súčasťou balenia, alebo použiť svoj vlastný recept. 

 

UKÁZAŤ, AKO NA TO

 

Prezrite si tiež:

Komentáre

Pre možnosť pridávania komentárov je treba sa prihlásiť/zaregistrovať.

Zaregistrovať sa