Zmrzlinová party s TESCOMOU

Dátum zverejnenia 10.7.2020

Zmrzlina je pojem označujúci mliečny výrobok zo smotany či mlieka, cukru, vajec a rôznych ochucujúcich prísad… Tak schválne, v koľkých bežne predávaných zmrzlinách, či skôr mrazených krémoch myslíte, že tieto ingrediencie nájdete?

 

Skúste sa niekedy, len tak pre zaujímavosť pozrieť, čo všetko obsahuje tak obyčajná vec, ako je napríklad ovocný nanuk či bežne predávaná točená zmrzlina. Rastlinné tuky, arómy, farbivá, sladidlá... Lenže deti (a nielen ony) zmrzlinu milujú a ťažko nájdete – obzvlášť v parnom lete – argumenty, vďaka ktorým sa svojej obľúbenej pochúťky zrieknu.

 

Čo s tým? Skúste zdravú zmrzlinu

Máte v podstate dve možnosti: buď si urobíte prieskum trhu a budete zháňať zmrzliny, ktoré svojím zložením neohrozujú zdravie vašich detí (a to nie je práve lacná záležitosť), alebo si vyrobíte svoju vlastnú zmrzlinu z prvotriednych surovín, z čerstvého ovocia, kvalitnej smotany či domáceho jogurtu. Nebojte, nie je to nič zložité, šikovný zmrzlinovač z obľúbenej línie DELLA CASA vám s tým rád pomôže.

Ako funguje zmrzlinovač DELLA CASA?

Najprv vyberiete zo zmrzlinovača mraziacu nádobu a dáte ju najmenej na 18 hodín do mrazničky, ideálne samozrejme cez noc. Pripravíte si zmes podľa aktuálnej chuti či zo sezónnych surovín: smotanovú, jogurtovú, tvarohovú, ovocnú... Originálne recepty nájdete priložené v balení, ale určite vás napadnú stovky ďalších lahodných kombinácií. Túto zmes necháte vychladnúť. Hneď ako je mraziaca nádoba dostatočne namrazená, vložíte ju do vonkajšej nádoby (aby vás nechladila), umiestnite premiešavaciu lopatku, nasadíte veko

a na os lopatky nasadíte rukoväť. Otvorom vo veku potom nalejete až 600 ml pripravenej zmesi a ihneď začnete plynule otáčať rukoväťou. To budete opakovať podľa typu zmrzlín cca 15-20 minút a môžete podávať.

Dobrý tip: Pre uchovanie domácej zmrzliny v mrazničke doporučujeme Zdravé dózy do mrazničky PURITY.

 

 

Jogurtová zmrzlina s mangom a zázvorom

 

Mangová zmrzlina

Čo budete potrebovať:

1 zrelé mango, 300 g bieleho jogurtu s vyšším obsahom tuku (min. 3 %), 10 g zázvoru, pol vanilkového struku, 100 ml smotany 40%, 100 g cukru, 100 ml vody

Mango na zmrzlinu

Postup:

  1. Vodu s cukrom priveďte do varu, zázvor nasekajte nadrobno, mango ošúpte a pokrájajte na kocky a spolu s vanilkovým strukom pridajte do rozvaru. Varte zvoľna cca 15 minút, pokiaľ mango a zázvor nezmäknú, po uvarení vanilkový struk vyberte.
     
  2. Rozvar nechajte vychladnúť, sceďte a sirup dajte stranou.  Mango a zázvor rozmixujte v mixéri, pridajte smotanu, jogurt a polovicu (cca 60 ml) sirupu.
     
  3. Zmrzlinovú zmes dajte vychladiť a zmrzlinu pripravte v zmrzlinovači.

 

Najlepší kornútik? Trdelník!

História trdelníkov sa datuje až do 18. storočia, ale len nedávno prišiel niekto osvietený

s myšlienkou plniť krehké prstence sladkého cesta zmrzlinou. A bol to nápad priam geniálny a český! Jemné kysnuté cesto obalené v škorici či orieškoch sa fantasticky dopĺňa so zmrzlinami všetkých možných príchutí. Na príprave takéhoto dezertu opäť nie je nič zložité. Vďaka formám na tradičný trdelník DELÍCIA upečiete hravo hneď dva dokonalé trdelníky súčasne. S takým dezertom sa stanete jednoznačne hviezdou každej oslavy!

Domáci trdelník
 

Čo budete potrebovať:

 280 g hladkej múky, 150 ml vlažného mlieka, 35 g masla, 35 g masti, 15 g práškového cukru, 13 g čerstvých kvasníc, 3 vaječné žĺtky, štipka soli

 

Domácí trdelník

Ingrediencie na posyp:

200 g práškového cukru, 1 lyžička škorice a vrecko vanilínového cukru


Príprava cesta:

Z kvasníc, mlieka a lyžičky práškového cukru (5 g) pripravte kvások. Maslo a masť vyšľahajte s 3 vaječnými žĺtkami do peny, pridajte múku, zvyšný cukor (10 g) a premiešajte. Do cesta dajte kvások, dôkladne spracujte a nechajte 30–45 minút vykysnúť.
 

Postup:

  1. Nachystajte cca meter dlhé valčeky. Naviňte na formu, konce založte. Rozvaľkajte tak, aby sa navinuté valčeky spojili. Potrite maslom a nechajte 15 minút kysnúť. Pečte 20–25 minút pri 200 °C.
     
  2. Počas pečenia 2x otočte o 1/3, raz potrite maslom. Znovu potrite maslom a obaľte v cukrovej zmesi so škoricou. Odstráňte úchyt a trdelník opatrne zosuňte. 
     
  3. Rozkrojte trdelníky priečne na polovice a naplňte ich zmrzlinou, šľahačkou, ovocím, ozdobte strúhanou čokoládou, farebnou ryžou či toppingom. 
     

 

Maškrta na paličke v čokoláde

Ovocné drene aj smotanové krémy sú skvelé aj ako obľúbené nanuky. Výroba nanukov je s tvorítkami od Tescomy tak jednoduchá, že ju pokojne zvládnu aj deti sami.

Komentáre

Pre možnosť pridávania komentárov je treba sa prihlásiť/zaregistrovať.

Zaregistrovať sa


Súvisiaci tovar

€ 9,90 (vrátane DPH)
Akcia
€ 7,40 (vrátane DPH)
-25 %
€ 41,90 (vrátane DPH)
Akcia Video
€ 31,40 (vrátane DPH)
-25 %