-
Kuchynské náradie a pomôckyOdporúčame
-
KrájanieOdporúčame
-
VarenieOdporúčame
-
NápojeOdporúčame
-
Vonkajšie aktivityOdporúčame
Zemiakový šalát s jogurtom a vyprážaný kapor
Blíži sa advent, ktorý vyvrcholí sviatočnou štedrou večerou. Na nej si bude väčšina z nás pochutnávať na tradičnej vianočnej klasike, a to na zemiakovom šaláte s kaprom. Pokiaľ nemáte vlastný recept na zaručene najlepší šalát a ideálne pripravovaného kapra, tu je náš tip:
Zemiakový šalát
- 500 g zemiakov
- 3 vajcia
- 1 mrkva
- 1 petržlen
- ¼ zeleru
- 1 väčšia cibuľa
- 5 sterilizovaných uhoriek
- 2 lyžice plnotučnej horčice
- 50 g masla
- soľ, korenie
Zemiaky uvarte v šupke, vychladnuté olúpte a spolu s uvarenou koreňovou zeleninou nakrájajte pomocou Strunového krájača PRESTO. Vajce uvarené natvrdo prekrojte, vyberte žĺtky do misky. Pridajte horčicu, maslo izbovej teploty, osoľte, okoreňte a vymiešajte do peny. Ochuťte uhorkovým nálevom, premiešajte a hotovou zmesou zalejte nakrájané zemiaky a zeleninu. Olúpanú, očistenú cibuľu spolu s uhorkami a bielkami nasekajte nadrobno, pridajte do misy k zemiakom a všetko zmiešajte. Pred servírovaním nechajte šalát aspoň hodinu v izbovej teplote odstáť.
Náš tip
Pridávate do šalátov majonézu? Vyskúšajte namiesto nej biely jogurt. Výborne doladí chuť a navyše je zdravší!
Vyprážaný kapor
- 750 g kapra
- 50 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 100 ml mlieka
- 300 g strúhanky
- soľ
- tuk na vyprážanie
Očisteného, vypitvaného kapra naporciujte a osoľte. Obaľte v trojobale, výborne vám k tomu poslúži Súprava na trojobal PRESTO. Vyprážajte dozlatista.
Komentáre
Pre možnosť pridávania komentárov je treba sa prihlásiť/zaregistrovať.
Zaregistrovať sa