Zdravé koláčiky: Špaldové sušienky s vôňou kardamómu

Dátum zverejnenia 9.12.2016

Foodblogerka Míša alias Šůša sa na svojom blogu Cooking with Šůša venuje predovšetkým zdravým receptom. S našimi vianočnými razítkami na sušienky sa pustila do cukroviniek zo špaldovej múky osladených iba medom. Skúste si tento rok upiecť koláčiky, po ktorých sa nebudete musieť cítiť previnilo.

 

Recept na špaldové sušienky

 

Kardamóm je vzácne staré korenie, ktoré je neodmysliteľnou súčasťou indickej, arabskej aj čínskej kuchyne. Ochucujú sa ním omáčky, ryža alebo sa pridáva do sušienok a sladkého pečiva. Kardamóm je veľmi aromatický, preto je potrebné s ním zaobchádzať opatrne. Foodblogerka Míša kardamóm zbožňuje a pridávala by ho najradšej do všetkého. Najviac jej ale chutí v sušienkach. Pri pečení vám krásne prevonia celú kuchyňu a navodí tú správnu vianočnú atmosféru.

Budeme potrebovať (na 20 sušienok):

  • 200 g jemne mletej špaldovej múky
  • 100 g masla
  • 2 žĺtka
  • 2-3 lyžice medu
  • 2 lyžičky mletého kardamómu
     

Postup: Do misy vsypte múku, pridajte vychladené maslo, žĺtka, med a kardamóm. Pomocou rúk vypracujete hladké cesto a nechajte ho vychladiť najlepšie cez noc v chladničke. Druhý deň cesto vyvaľkajte na cca 0,5 cm hrubý plát a pomocou razítok vykrajujte sušienky. Naskladajte ich vedľa seba na plech vyložený papierom na pečenie a pečte ich v rúre vyhriatej na 170 stupňov cca 10-12 minút.

 

 

Originálny recept nájdete TU.

Komentáre

Pre možnosť pridávania komentárov je treba sa prihlásiť/zaregistrovať.

Zaregistrovať sa