Zabalené v prázdnote. Koncept vákuových vreciek a pumpičky 4FOOD
Značka Tescoma uvádza na trh novinkový koncept v línii 4FOOD – vákuové vrecká s pumpičkou. Výsostne praktický sortiment bol zaradený do predaja práve včas! Blíži sa doba zrenia sezónnych druhov ovocia a zeleniny, a rada z vás by si priala uchovať aspoň malé množstvo vitamínov na zimu. Môžete si samozrejme vybrať z mnohých možností skladovania, najbezpečnejší a zároveň najvyššiu ochranu však poskytne surovinám práve vákuové balenie.
Hermeticky uzatvorené
V čom je teda jeho hlavná prednosť? Vákuovo zabalené výrobky sú hermeticky uzatvorené vo vzduchoprázdnom vrecku z nepriepustnej fólie. Pokiaľ sme takto uzavreli potraviny, dochádza k veľmi pomalému rastu mikroorganizmov, čím je podstatne predĺžená trvanlivosť surovín. Potraviny zabalené vo vákuu sú chránené pred pokazením, vysychaním, zmenou chuti, dotykom a stratou hmotnosti.
Proces vákuovania je s novým sortimentom značky Tescoma veľmi jednoduchý, napriek tomu si v závere uvedieme pár pravidiel, ktoré oceníte pri uchovaniu špecifických surovín. Pomocou vákua zabalíte čokoľvek. Nech už to sú aromatické syry, nazbierané čučoriedky, čerstvo ulovená ryba alebo sezónne oblečenie. Ochrana je v prípade vákua na prvom mieste a je jedno, či chránite mäso pred skazením alebo oblečenie pred náletmi molí. Na vákuum sa skrátka môžete spoľahnúť!
Koncept 4FOOD vacuum
Predstavme si ale vákuový koncept v línii 4FOOD omnoho podrobnejšie. Vákuové vrecká 4FOOD sú opatrené dvojitým vzduchotesným uzáverom, ventilom a menovkou pre označenie vloženého pokrmu. Vákuové vrecká sú určené pre opakované použitie a pri šetrnej manipulácii môžu slúžiť aj niekoľko rokov! Aby ste dokonalo uzavreli vrecko, použite univerzálny jazdec, ktorý nájdete na dne každého balenia! Vákuová pumpička je opatrená tesnením zo špičkového silikónu. Vákuové vrecká s potravinami môžete skladovať v mrazničke, chladničke a pootvorené sú vhodné aj pre ohriatie či rozmrazovanie v mikrovlnnej rúre.
Ako vákuovať špecifické potraviny (odporúčané postupy):
- Ryby možno vákuovať len vopred spracované, to znamená údené, zmrazené alebo nasolené. Predmrazené by mali byť aj krehké a k poškodeniu náchylné potraviny, ako sú jahody, maliny, ostružiny alebo čučoriedky. Po zabalení ich uchovávajte v mrazničke.
- Vákuové balenie výrazne predlžuje životnosť sušených potravín, ako sú napríklad orechy či sušené ovocie. Lúpané oriešky majú vysoký obsah tuku a môžu v dôsledku pôsobení kyslíka a tepla žltnúť, preto je pre ne vákuové balenie ideálne.
- Veľmi špecifická je tiež zelenina, najmä brokolica, karfiol alebo kapusta. Pokiaľ ich skladujeme v syrovom stave, postupne vylučujú plyny. Pred vákuovým balením je vhodné tieto druhy povariť, zmraziť a až následne vákuovať.
- Vákuové balenie predĺži trvanlivosť aj akýchkoľvek druhov ovocia, ale iba v prípade, že boli pred vákuovým balením olúpané resp. zbavené šupky. Týka sa to jabĺk, banánov či surových zemiakov.
- Vákuovo zabalené potraviny nemusíte nutne uchovávať len v mrazničke. Výhodou vákuového balenia je aj výrazná úspora miesta - vysatím vzduchu sa objem niektorých potravín zmenší, inými slovami – v prípade vákuového balenie neskladujete vzduch. Ideálne na turistiku, pokiaľ potrebujete zabaliť jednotlivé porcie – ideálne na desiatu do školy – ideálne na dlhšie cestovanie – ideálne pre stále svieži vzduch vo vašej chladničke, mrazničke či komore.
Súprava vákuové vrecká s pumpičkou 4FOOD obsahuje 6 vákuových vreciek troch rôznych veľkostí (21x23, 28x23 a 28x30 cm) a vákuovú pumpičku. Vákuové vrecká 4FOOD možno zakúpiť aj samostatne v súpravách šiestich kusov v troch veľkostiach. Samostatne je ponúkaná aj pumpička.
Vákuum (z lat. vacuus, prázdny) znamená prázdny priestor, v ktorom je tlak plynu podstatne nižší než pri normálnom atmosférickom tlaku. Teoretická fyzika používa pojem dokonalé vákuum, čo je stav systému s najnižšou možnou energiou. V ideálnom prípade označuje vákuum taký fyzikálny stav, v ktorom nie je prítomná žiadna častica. Podľa kvantovej teórie ani priestor bez akejkoľvek hmoty (vákuum) nie je úplne prázdny, ale prebieha tam mnoho procesov.
Komentáre
Pre možnosť pridávania komentárov je treba sa prihlásiť/zaregistrovať.
Zaregistrovať sa