Vychytané grilovanie s TESCOMOU

Dátum zverejnenia 1.5.2017

Milujete grilovanie? Potom určite neprehliadnite naše netradičné typy na špeciality, vďaka ktorým sa stanete kráľom či kráľovnou letných párty pod holým nebom. 

Sušená šunka plnená čerstvým syrom

Příprava sýru na grilování

Máte tak trochu hlad, alebo máte na niečo chuť? Vyskúšajte jednoduchý, ale vynikajúci recept na šunku s čerstvým syrom. Pokiaľ neviete, ktorý syr je pre recept najlepší, tak vedzte, že ten domáci. Pripravíte ho ľahko pomocou Súpravy na prípravu čerstvého syra DELLA CASA. Ako na to sa dočítate tu


Čo budete potrebovať:

  • 400 g domáceho čerstvého syra
  • 4 vetvičky citrónového tymianu
  • 4 väčšie plátky sušenej šunky, napríklad prosciutta
  • 1 lyžica olivového oleja, ideálne extra panenského
     

Grilování sýru
 

Postup:

  1. Rozdeľte syr na 4 rovnako veľké plátky a obaľte každý z nich šunkou, pod ktorú vložte čerstvé bylinky.
     
  2. Pokvapkajte olivovým olejom a zľahka opečte zo všetkých strán na grile. Syr by mal získať zlatistú farbu a šunka by mala byť chrumkavá.
     
  3. Ako príloha sa hodí bagetka či ciabatta, ktorú zľahka opečiete na grile.

Grilovaný panýr

 

files/2017/06/12-grilovanie-burger.jpg

Nekonečný burger príbeh

Hamburger na grile je najlepší a nikdy sa ho neprejete. Prečo? Pretože existuje tisíc variantov, ako si ho spestriť a dochutiť zakaždým inak. Budete príjemne prekvapení, ako skvelo chutí s pikantnou paradajkovou salsou. Pokiaľ má však byť pôžitok maximálny, nešetrite na mäse. Kúsok čerstvého hovädzieho z farmy (malo by mať aspoň 15 % tuku) si doma ľahko pomeliete. Dobré mäso potom nie je treba koreniť inak, než soľou a korením, aby sa rozvinula jeho prirodzená chuť.

Hovädzí burger, paradajková salsa s jalapeňos a čerstvým koriandrom

Čo budete potrebovať:

  • 600 g hovädzieho mletého mäsa
  • 1 ks menšej cibule
  • 4 ks plátkov slaniny 
  • 4 ks väčších paradajok
  • 4 plátky syru čedar
  • 4 ks pečiva na hamburger
  • 4 väčšie listy šalátu  
  • 1 lyžica olivového oleja
  • soľ
  • korenie
  • lístky čerstvého koriandra 
  • papričky jalapeňos podľa chuti
  • citrónová šťava podľa chuti

Příprava hamburgeru

Postup:

  1. Na prípravu salsy potrebujete olúpané rajčiny zbavené semienok a nakrájané na kocky. K paradajkám pridajte nasekané koriandrové lístky, cibuľu nadrobno, papričky jalapeňo, citrónovú šťavu, olivový olej a všetko dochuťte soľou a korením.
     
  2. Zomleté mäso ochuťte soľou a korením. Grilujte z oboch strán spoločne so slaninou do momentu urobenia  well done, medium či rare – záleží na vašej chuti.
     
  3. Na ešte horúce mäso položte plátok syra.
     
  4. Podávajte takto: opečená polovica pečiva, listový šalát, paradajková salsa, mäso so syrom, slanina a priklopte druhou polovicou pečiva.
     
  5. Tip: môžete podávať s jogurtovým dipom ochuteným cesnakom.

 

Jahody na grile? Áno!

Na sezónu jahôd sa tešia malí aj veľkí. Vyskúšajte pár zrelých kúskov aj na grilovanie a pripravte si netradične lahodný dezert. Iste ho ocenia nielen deti!

Grilované jahody
 

Grilovaný jahodový kebab s bazalkou

Čo budete potrebovať:

  • 16 väčších až veľkých jahôd (tvrdých, ale zrelých)
  • 2 lyžice medu
  • lístky čerstvej bazalky
  • 1 lyžičku balzamikového octu
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu
  • morskú soľ
  • olej z hroznových jadier

 

Postup:

  1. Zbavte jahody stopiek aj lôžka a očistite ich. Potom ich pozdĺžne rozpoľte.
     
  2. Jemne napichajte jahody na kovové ihly či drevené špajdle (drevené predtým namočte na 10 min. do vody).
     
  3. Medzi jednotlivé polovičky jahôd napichnite jeden či dva lístky bazalky.
     
  4. V malej miske vyšľahajte med, vínny ocot, vanilku a štipku morskej soli a vytvorte glazúru.
     
  5. Rozohrejte gril a na plôšku každej polovičky jahody naneste trochu oleja z hroznových semienok.
     
  6. Akonáhle je gril rozžeravený, položte na rošt špízy, najprv plochou stranou nadol.
     
  7. Grilujte z oboch strán, kým nie je na jahodách zrejmá mriežka, cca 30 s z každej strany.
     
  8. Položte špízy na tanier, a kým sú horúce, potrite ich pripravenou glazúrou. Potom ich zložte z ihlíc či špajdlí a servírujte.

 

Prajeme dobrú chuť!

Komentáre

Pre možnosť pridávania komentárov je treba sa prihlásiť/zaregistrovať.

Zaregistrovať sa


Súvisiaci tovar

Video Doprava zdarma
€ 133,30 (vrátane DPH)
Video
€ 8,80 (vrátane DPH)
Video
€ 11,10 (vrátane DPH)
Video
€ 8,80 (vrátane DPH)
Video
€ 11,10 (vrátane DPH)
Video
€ 13,30 (vrátane DPH)