Vianoce voňajú trdelníkom!

Dátum zverejnenia 28.11.2016

Škorica, kakao, vanilka, pražené oriešky… Všetky tieto vynikajúce vône rozvoniavajúce  na vianočných trhoch znamenajú jediné: Niekde tu majú trdelník! Jeho sladkému mámeniu možno odolať iba ťažko, aj napriek tomu si ho často odriekneme, pretože nás odradí príliš vysoká cena. My ale už vieme, ako si upiecť krehké „trdlo“ doma, a to doslova za pár eur. Ak ho vyskúšate, nebudete chcieť iný!

 

Dezert starý stovky rokov

Prví si trdelník vychutnávali v tajomnej Transylvánii už pred niekoľkými stovkami rokov. Postupne sa duté rúrky z kysnutého cesta dostali cez Maďarsko až  k nám. Tradičná výroba spočíva v navinutí cesta na bukový valec a opečení nad dreveným uhlím. Takýto proces sa ale napríklad v garsónke realizuje pomerne zložito.

Preto si dizajnéri TESCOMY, samí veľkí labužníci, vzali za cieľ vyvinúť formu, vďaka nej si môžu milovníci trdelníkov pripraviť a vychutnať svoj obľúbený dezert hocikedy a hocikde. Forma na tradičný trdelník DELÍCIA dá múčniku správny tvar a zaistí jeho rovnomerné prepečenie… Naviac pripraví hneď dva kúsky naraz!


Domáci je lepší

Nie je to žiadna veda. Jedná sa vlastne o trochu kysnutého cesta a o čarovne aromatické ingrediencie, v ktorých sa upečený korpus obalí. Okrem orieškov, škorice, vanilkového cukru a kakaa vyskúšajte napríklad kokos či jemne strúhaný perníkOriginálny recept aj podrobný návod nájdete priložený v balení pri formách.

Ako to funguje?

Dve nerezové valcové formy so žiaruvzdornými úchytmi uložené v stojančeku umožňujú jednoduché navinutie cesta, jeho rozvaľkanie priamo na forme, rýchle vykysnutie bez deformácie trdelníkov aj jeho rovnomerné upečenie v rúre. Značky na silikónových úchytoch umožňujú presné pootáčanie trdelníkov pre rovnomerné prepečenie zo všetkých strán.

Silikónové úchyty možno veľmi jednoducho zložiť tak, aby vybratiu hotového trdelníka z valcovej formy nič nebránilo. Stojanček z pochrómovanej ocele naviac slúži na odkladanie navinutých neupečených trdelníkov pri kysnutí, ľahké pootáčanie foriem v rúre počas pečenia aj na odkladanie trdelníkov obalených v cukre pred podávaním.

Komentáre

Pre možnosť pridávania komentárov je treba sa prihlásiť/zaregistrovať.

Zaregistrovať sa


Súvisiaci tovar