Strúhadlo julienne HANDY: Efektné julienne rezančeky ľahko, rýchlo a bezpečne!

Dátum zverejnenia 22.12.2012

Jedným smerom!

Myslíte si, že jednosmerka existuje iba v pravidlách cestnej premávky? Že si môžete kúpiť iba jednosmerný lístok alebo letenku? Kdeže, jednosmerné je od júna aj jedno veľmi zaujímavé strúhadlo. Aj keď sa „jednosmerná premávka“ môže zdať ako nedostatočné využitie potenciálu strúhadla, v tomto prípade ide o bezpečnosť všetkých, ktorí si bez ovocia a zeleniny nastrúhaných na efektné rezančeky tzv. julienne nedokážu predstaviť svoje bytie. Všetky julienne strúhadlá, a nie je ich málo, sú totiž mimoriadne ostré a pri strúhaní oboma smermi, navyše bez možnosti využitia vtláčadla, je veľmi ľahké prísť k nepríjemnému úrazu. Poďme si teda nové strúhadlo julienne HANDY s mimoriadne ostrou nerezovou čepeľou a plastovým telom predstaviť bližšie!

Struhadlo julienne HANDY

Bezpečnosť predovšetkým

Že ste sa zatiaľ so zeleninovými alebo ovocnými rezančekmi nestretli? Je to možné, táto úprava nie je príliš častá, avšak je mimoriadne efektná – julienne rezančeky je možné pripraviť z celého radu ovocia a zeleniny . Rezančeky, resp. rovnomerné prúžky sú typické hlavne pre atraktívnu úpravu koreňovej zeleniny, ako je mrkva, petržlen, ďalej môžeme rezančeky nastrúhať zo zeleru, reďkoviek, uhoriek, reďkovky bielej, zemiakov, jabĺk, kalerábu... Aby bolo strúhanie maximálne bezpečné, je júnová novinka vybavená okrem iného protišmykovou úpravou, pevným zásobníkom a vtláčadlom . Pred vlastným strúhaním stačí plody len nakrájať na primerane veľké kúsky a vložiť pozdĺžne do zásobníka. A môžete kúzliť... Plynulým pohybom zásobníka hore a dole strúhate zvolenú zeleninu alebo ovocie na rovnomerné rezančeky. Ako náhle sa však zásobník javí skôr poloprázdny ako plný, nastáva čas na použitie vtláčadla. Vďaka nemu sa neporaníte a potravinu nastrúhate vždy bez výnimky až do samotného konca, teda bez zvyškov.

Použití struhadla julienne HANDY

A teraz to najdôležitejšie. Rezančeky sa tvoria iba pri pohybe smerom dole , pri pohybe smerom hore sa zásobník vracia do východiskovej polohy. Vďaka tomu je strúhanie na rezančeky jednoduchšie, plynulejšie a bezpečnejšie , než s klasickými a doposiaľ predávanými strúhadlami typu julienne.

Čo sú julienne ? Potraviny nakrájané či nastrúhané na jemné rezančeky. Vo francúzskej kuchyni platí pravidlo, že julienne sú spravidla veľkosti sirky, prípadne tenšie a dlhé cca 2,5 až 5 centimetrov. Najčastejšie sa takto pripravuje zelenina, pretože dlhšie tenké rezančeky držia tvar aj pri ďalšom spracovaní. Ideálnou je koreňová zelenina do polievky, ktorú stačí len krátko spariť. Zeler nakrájaný týmto spôsobom býva základom remulády, zo zemiakov sa zase tvoria tenké hranolky julienne alebo sa na tenké kolieska krája cibuľa na juhoamerický ceviche. Prvýkrát sa tento termín objavuje v knižke Le Cuisinier Royal et Bourgeois z roku 1722. Presný pôvod slova nie je jasný, má sa však za to, že takto najskôr začal zeleninu krájať nejaký Jules alebo Julien. Zdroj: Wikipédia

Efektní julienne nudličky lze vytvořit z celé řady druhů ovoce a zeleniny

Ako a kam strúhať a ako skladovať

Strúhať môžete do pripravenej misky, na tanier, kde len chcete – strúhadlo tak môže byť vo vodorovnej ( položené na miske, stabilnej vďaka postrennému tvarovaniu ) aj zvislej polohe, resp. mierne naklonenej polohe. Ani pri strúhaní na tanier nemusíte mať obavy so zošmyknutia – protišmyková úprava udrží strúhadlo po dobu strúhania na svojom mieste. Znečistené strúhadlo môžete umývať v umývačke riadu. Domyslený je tiež spôsob uloženia strúhadla. Pri skladovaní stačí zložiť zásobník, vtláčadlo vložiť zo spodu ( zo zásobníka nevypadne ) a nasadiť späť na strúhadlo.

 

Komentáre

Pre možnosť pridávania komentárov je treba sa prihlásiť/zaregistrovať.

Zaregistrovať sa


Súvisiaci tovar

€ 11,90 (vrátane DPH)
Video
€ 17,60 (vrátane DPH)
Video
€ 11,00 (vrátane DPH)