Správnu prípravu čaju a kávy zaistí TEO

Dátum zverejnenia 13.4.2010

Kanvica na čaj a kávu TEO, 0.6 a 1.0 l



Príprava výberovej kávy v domácich podmienkach je hotové umenie. Nová kanvica TEO bola navrhnutá po vzore French press - jednoduchého francúzskeho kávovaru na prípravu skutočne kvalitnej kávy s vycibrenou chuťou a vôňou.

Kanvica na čaj a kávu TEO zaujmú na prvý pohľad svojim čistým a nadčasovým prevedením. Kanvica je vyrobená zo žiaruvzdorného borosilikátového skla, luxusný stojan je kombináciou špičkovej nerez ocele a plastu. Ergonomická rukoväť skvele korešponduje s tvaroslovím línie TEO.


Ako správne použiť kanvicu TEO?
Viečko s filtrom vyberte z kanvice, vsypte potrebné množstvo čaju alebo mletej kávy a zalejte horúcou vodou. Po vylúhovaní čaju alebo kávy stlačte filter pomaly dole a nápoje môžete podávať.





Tajomstvo French press

Jednou z najjednoduchších a najlacnejších ciest k dobrej káve je French press. Skúste na chvíľu zabudnúť na tradičného turka, ktorý je považovaný za zabijaka kvalitnej kávy, a vychutnajte si naozajstný kávový pôžitok. Existujú dve školy French press - jemná a hrubá. Na hrubosti kávy totiž závisí doba prípravy kávy.

Jemná škola: Káva by mala byť namletá len o niečo málo hrubšie, ako sú oká sitka, aby jej pevné čiastočky len tak sitkom neprešli. To zaručí rýchlu a efektívnu extrakciu toho najlepšieho, čo vám káva môže ponúknuť.

  • Dajte variť vodu do kanvice. 
  • Vyberte z French press sitko s vekom.
  • Nameľte čerstvú kávu len o niečo málo hrubšie ako sú oká sitka vo French press. Množstvo kávy spočítajte podľa spotreby 8 gramov kávy na 150 ml vody.
  • Až sa kanvica vypne, počkajte 30 sekúnd, aby sa voda trochu schladila na optimálnu teplotu 95-96 stupňov Celzia.
  • Nasypte požadované množstvo kávy do French pressu a zalejte ju zodpovedajúcim množstvom vody tak, aby prúd postupne zalial všetku kávu. (10 sekúnd)
  • Uvidíte, ako káva začína jemne bublať - kvitne - to sa uvoľňuje CO2, ktorý čerstvá káva v hojnom množstve obsahuje 
  • Dajte na French press veko so zdvihnutým sitkom (a nedávajte ho nadol), aby ste uchovali správnu teplotu čo najdlhšie.
  • Počkajte 50 sekúnd.
  • Zložte veko French pressu a opatrne zamiešajte (5 sekúnd stačí) nápoj lyžicou, aby ste pomohli namletej káve dole na dno.
  • Môžete French presse tiež párkrát zatočiť (ako pohárom vína pri degustácii).
  • Na French press dajte späť veko so zdvihnutým sitkom (a nedávajte ho dole) a počkajte ďalších 90 sekúnd. 
  • Po uplynutí nevyhnutnej doby začnite opatrne a pomaly tlačiť sitko nadol (10 sekúnd na celé stlačenie). A to tak, aby sa nevychyľovalo zo svojej osi, a aby malo neustále perfektný kontakt so stenami nádoby - pevné čiastočky kávy by sa nemali dostať do hornej časti . 
  • Po stlačení nalievajte ihneď kávu do šálky - vo French presse nič nenechávame »na potom« - káva sa preluhuje a nebude mať tak lahodnú chuť.

 
Hrubá škola: Káva je zomletá tak, že jej čiastočky svojou veľkosťou zodpovedajú zrnkám pieskového cukru, ako ho dobre poznáme z cukorničiek. S tým ako rastie hrubosť namletej kávy, sa predlžuje aj čas potrebný na extrakciu. Celkový čas lúhovania sa v tomto prípade zvyšuje na zhruba 4 minúty. Jednoducho povedané, vo vyššie uvedenom - očíslovanom postupe - počkáme v 8. kroku 2 minúty a v 10. kroku ďalšie 2 minúty.

Zdroj: jaknakavu.eu



Dóza na čaj a kávu TEO, 0.75 l
Už sa nemusíte trápiť so správnym uskladnením sypaného čaju, zrnkovej alebo mletej kávy. Večná otázka - kam s ním? - Je vyriešená. Predstavujeme vzduchotesnú dózu na čaj a kávu TEO , ktorá je súčasťou rovnomennej línie.


Dóza na čaj a kávu je vyrobená z veľmi odolného skla, viečko je opatrené vzduchotesným ventilom z nerez ocele a kvalitného plastu, tesnenia sú zo silikónu.

Uzatvárateľný ventil má jednu obrovskú výhodu a vďaka nemu je táto dóza skutočným pokladom. Počas nasadzovania viečka je z dózy vytlačený prebytočný vzduch a dóza je tak uzatvárateľným ventilom vzduchotesne uzavretá. Uložený sypaný čaj či káva si vďaka tomu dlhšie zachovajú svoje dôležité vlastnosti - chuť, farbu i arómu.

Dóza TEO má objem 0.75 l, čo postačuje na uloženie 200 g sypaného čaju alebo 250 g zrnkovej alebo mletej kávy.

Komentáre

Pre možnosť pridávania komentárov je treba sa prihlásiť/zaregistrovať.

Zaregistrovať sa


Súvisiaci tovar

Video
€ 2,90 (vrátane DPH)
Video
€ 17,60 (vrátane DPH)
Video
€ 22,00 (vrátane DPH)
Video
€ 17,60 (vrátane DPH)
Video
€ 8,30 (vrátane DPH)