info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa

s02 - 6. kolo - technická výzva - Sacher torta

Tescoma je hrdým partnerom televíznej súťaže Pečie celé Slovensko.

Vychutnajte si dezert ako z viedenskej cukrárne a vyskúšajte recept, ktorý potrápil aj finalistov Pečie celé Slovensko.

Azda najznámejší rakúsky dezert vznikol v 19. storočí a jeho autorom je vtedy len 16-ročný cukrár Franz Sacher, ktorý mal za úlohy vytvoriť novú čokoládovú tortu pre rakúskeho kancelára Klemensa von Metternicha.

Túto úlohu dostal skúsený šéfkuchár, ktorý však ochorel, a preto ho musel zastúpiť mladý učeň. Franz Sacher neváhal a vytvoril dokonalý čokoládový dezert plnený vareným marhuľovým džemom.

Jej príprava však nie je jednoduchá a ak sa rozhodnete vyskúšať tento recept, dajte si pozor na niekoľko vecí:

  • Čokoláda musí mať krásnu lesklú farbu.
  • Poleva musí byť hladká a rovnomerná.
  • Vďaka správnemu pečeniu bude torta jemná, vláčna a pórovitá.
  • Torta musí byť rovnomerne naplnená.
  • Ak sa rozhodnete nakrájať tortu na 10 kúskov, najprv dvakrát merajte a až potom krájajte.
  • Potrápiť vás môže aj tvorba pečatí.

To, ako si s jej prípravou poradili súťažiaci, ste mohli vidieť v šiestej epizóde, ktorá sa niesla v znamení čokolády.