-
VarenieOdporúčame
-
StolovanieOdporúčame
-
Pre detiOdporúčame

Rýchly mrkvový koláč
Dátum zverejnenia 13.3.2017
Mrkva je jedinečným zdrojom beta-karoténu, teda provitamínu A, obsahuje veľa vlákniny, vitamíny B, C a iné, kyselinu listovú, sodík, draslík, horčík, železo, selén, fosfor… Potrebujete ďalšie „zdravé“ argumenty, aby ste si dali bez výčitiek poriadnu porciu úžasného mrkvového koláča?
Jednoduchý, lacný a rýchly recept na netradičný múčnik by nemal vo vašom kuchárskom repertoáre chýbať. Mrkva mu dodá zaujímavý vzhľad aj chuť, maslo jemnosť a orechy jemnú pikantnú chuť. Zvlášť potom dobre chutí s čerstvou šľahačkou...
Čo budete potrebovať
- 4 vajcia
- 300 g cukru
- 300 g polohrubej múky
- 200 g mrkvy
- 120 g masla
- 120 ml mlieka
- 30 g drvených orechov
- 3 lyžičky prášku do pečiva
Postup
- Vajcia a cukor vymiešajte do peny.
- Maslo a mlieko zohrejte (nesmie vrieť). Za stáleho miešania pridajte k vaječnej zmesi.
- Zmiešajte múku a prášok do pečiva a primiešajte do zmesi.
- Mrkvu ošúpte, nastrúhajte na jemnom strúhadle, vytlačte prebytočnú vodu a vmiešajte do cesta spoločne s orechmi.
- Do vymastenej a múkou vysypanej formy nalejte cesto a pečte cca 30 minút pri 200 °C.
Komentáre
Pre možnosť pridávania komentárov je treba sa prihlásiť/zaregistrovať.
Zaregistrovať sa