-
VarenieOdporúčame
-
Vonkajšie aktivityOdporúčame
-
Pre detiOdporúčame
-
VarenieOdporúčame
-
Vonkajšie aktivityOdporúčame
-
Pre detiOdporúčame

Pripravte sa na šťavnatú grilovačku
Pripravte sa na perfektné leto. A pokiaľ hľadáte inšpiráciu, čo dobré si ugrilovať, máme pre vás úžasné recepty priamo od TESCOMY.
Určite pri nich využijete napríklad skvelý grilovací rošt alebo kliešte PRIVILEGE, fľašu s vylúhovaním PURITY alebo fľašu na šľahačku DELÍCIA 0,5 l. Výrobník sýtených nápojov myDRINK a gril POWER TIME máme dokonca v letnej akcii! No a Termobrašna FRESHBOX, champagne, ktorá Vám pristane, lapač na osy alebo jogurtovač sa vám taktiež určite hodia!
Vyskúšajte grilované delikatesy

Kurča Huli Huli
Budete potrebovať:
- 1 celé kurča
- 1 hrnček ananásového džúsu
- 1 hrnček sójovej omáčky
- 1/2 hrnčeka trstinového cukru
- 1/2 hrnčeka kečupu
- 1/4 hrnčeka ryžového octu
- 2 lyžice nastrúhaného zázvoru
- 6 prelisovaných strúčikov cesnaku
- 1 lyžica omáčky Sriracha (možno nahradiť inou chilli omáčkou)
Postup
Kurča umyte, osušte a rozštvrťte. Všetky ostatné ingrediencie zmiešajte a do vzniknutej marinády naložte kurča minimálne na noc. Mäso vyberte z marinády a na veľmi nízkej teplote grilujte asi 2 hodiny, pričom jednotlivé kusy zhruba každých 20 minút otáčajte. Mäso priebežne potierajte zvyšnou marinádou, tesne pred podávaním môžete jej zvyšok zvariť, nechať zhustnúť a podávať ku kurčaťu. To bude hotové vo chvíli, keď mäso začne odpadávať od kosti. Podávajte napr. s jazmínovou ryžou a listovým šalátom.
Placky s grilovaným lososom a mangovou salsou
Potrebujete
- 300 g čerstvého lososa
- 2 lyžice medu
- 2 limetky
- kajenské korenie
- olivový olej
- 10 menších tortíll alebo iných placiek
- mango
- červená kapusta
- sezamové semienka
- chilli papričky (podľa chuti)
- čerstvý koriander
- soľ a korenie
Postup
Filety z lososa osoľte, okoreňte kajenským korením, pokvapkajte šťavou z jednej limetky, potrite medom a olivovým olejom. Do tejto marinády môžete rybu naložiť aj deň dopredu. Lososa ugrilujte na rozpálenom grile (pokiaľ máte filety s kožou, začnite grilovať najskôr túto stranu), budú stačiť asi 4 minúty z každej strany. Na konci grilovania dajte na rošt tiež tortilly, aby sa nahriali a mierne opiekli. Medzitým nakrájajte na malé kocky mango, na tenké plátky červenú kapustu a chilli papričky a všetko premiešajte s trochou olivového oleja, sezamom a šťavou z druhej limetky. Placky prehnite, plňte na kúsky rozdrobeným lososom, mangovou salsou a nasekaným čerstvým koriandrom a servírujte. Aby vám plnené tortilly pekne stáli, môžete si vypomôcť na polovicu prekrojenou limetkou, o ktorú placky podopriete.

Letné morčacie burgery s guacamole
Potrebujete
Na burgery:
- 600 g mletého morčacieho mäsa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 väčšia šalotka nasekaná najemno
- 2 lyžičky mletej rasce
- 1/2 lyžičky chilli vločiek
- nasekaný čerstvý koriander
Na servírovanie:
- domáci bylinkový jogurtový dresing
- hlávkový šalát
- paradajka
- 6 domácich hamburgerových žemlí
- čerstvý koriander
- jarná cibuľka
Na guacamole:
- 3 avokáda
- 1 červená cibuľa
- šťava z 1 citróna
- 1 paprička jalapeño
- soľ a korenie
- čerstvý koriander
Postup
Premiešajte všetky ingrediencie na burgery a zmes nechajte min. hodinu odležať v chladničke. Medzitým si pripravte guacamole. Olúpané zrelé avokáda roztlačte vidličkou, pridajte najemno nasekanú cibuľu, štipľavú papričku, nasekaný koriander a dochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou. Z mäsovej zmesi vytvarujte burgery a grilujte ich na rozpálenom rošte potretom olivovým olejom asi 6 minút z každej strany. Servírujte zľahka opečené žemle potreté dresingom a s listom šalátu, mierne ugrilovaným plátkom paradajky, mäsom, guacamole, jarnou cibuľkou a čerstvým koriandrom.
Komentáre
Pre možnosť pridávania komentárov je treba sa prihlásiť/zaregistrovať.
Zaregistrovať sa