Poznáte všetky výhody zavárania?

Dátum zverejnenia 3.5.2017

Bohatá zásoba domácich zaváranín je ideálne riešenie pre situácie „nechce sa mi do obchodu“. A pretože sa dá zavárať naozaj čokoľvek – ovocie, zelenina, marmelády, omáčky, mäso, huby – vyriešite tak chuť na sladké aj slané. V tradičných zaváracích pohároch s tesnením z prírodného kaučuku potraviny vydržia dokonca 3–6 rokov!

Či už sa rozhodnete zavárať prvú letnú úrodu alebo guláš, ktorý zostal od obeda, bude to s novou zaváracou súpravou od TESCOMY brnkačka! Zavárací hrniec nemusí nutne zaberať celú skrinku. Môže byť perfektne skladný a úžasne praktický. Vychytanú súpravu na zaváranie DELLA CASA možno nasadiť na ktorýkoľvek hrniec či kastról s priemerom 24 cm. Sklenená pokrievka je vybavená presným teplomerom pre ľahkú kontrolu teploty počas zavárania, naparovacia podložka potom ochráni poháre pred vysokou teplotou dna riadu. Univerzálny nadstavec vám zase príde vhod pri zaváraní vysokých pohárov a pohárov postavených na sebe.

 

 

Prečo radšej zavárať a nemraziť?

Ušetríte miesto v mrazničke. A možno vyriešite problém preplnených zásuviek, ktoré sa nedajú v mrazničke bez zápasenia zasunúť. Avšak zaváraniny uskladníte kdekoľvek. Podmienkou je len tmavé a suché miesto.

Mrazené potraviny je nutné spotrebovať už po niekoľkých mesiacoch. Tučné mäso a údeniny sa odporúča zmraziť maximálne na dva mesiace, tuk po dlhšej dobe šedne a nasáva pachuť z mrazničky. Ryby len na 3 mesiace, po dlhšej dobe strácajú chuť a pevnú štruktúru mäsa.  Ovocie a huby síce zmrazené vydržia približne rok, čím dlhšie ich ale v mraze trápite, tým viac vysušujete ich dužinu a pripravujete sa o šťavu aj chuť. Odporúčanie však platí za predpokladu, že máte potraviny uskladnené v dokonale tesniacich dózach. Aj pod bodom mrazu dochádza k odparovaniu vody a nevhodný obal môže zapríčiniť rýchle vysychanie. Avšak správne zavárané potraviny vydržia 3–6 rokov! Teda ak máte tie správne poháre.

Zaváraniny môžete jesť hneď. Maximálne si ich ohrejete. So zmrazenými surovinami je to nadlho, najskôr ich musíte rozmraziť a potom ešte tepelne upraviť.

Ľahký transport. Či už pôjdete kamkoľvek, zaváranina sa vám nepokazí. Pri zmrazených potravinách je akýkoľvek prevoz problém.

Zaváraniny bodujú ako jedlý darček aj ako drobný úplatok. Home-made produkty sa vypracovali na úroveň kulinárskeho zážitku porovnateľného s večerou v „nóbl“ podniku. Sú čím ďalej obľúbenejšie a na farmárskych trhoch na nich visia cenovky s neuveriteľnými číslami. Stali sa skrátka komoditou, ktorou potešíte každého, kto rád je. Takže naozaj každého!

Komentáre

Pre možnosť pridávania komentárov je treba sa prihlásiť/zaregistrovať.

Zaregistrovať sa