Polievka je základ

Dátum zverejnenia 12.2.2020

Viete prečo jesť polievky? Pretože v sychravom počasí krásne zahrejú na tele aj na duši a pretože sú plné minerálnych látok, vlákniny a bielkovín. Zvlášť kurací či hovädzí vývar dodá silu a zaženie nachladnutie, krémová polievka zase skvele zasýti. A keďže sa krémové polievky tešia stále väčšej obľube, zamilujete si aj nový Polievkovar s mixérom PRESIDENT. Rozmixuje suroviny a uvarí vynikajúcu hustú polievku stlačením jedného tlačidla. Presvedčte sa sami pri troch receptoch, ktoré jednoducho musíte vyskúšať!

Polievka z červenej repy a jabĺk

• 700 ml zeleninového vývaru alebo vody

• 350 g červenej repy

• 200 g jabĺk

• 150 ml smotany

• 100 g zemiakov

• 80 g cibule

• 2 ks bobkového listu

• štipka mletej rímskej rasce

• citrónová šťava podľa chuti

• vetvička tymianu

• soľ, korenie

• kôpor na ozdobu 

 

Červenú repu, olúpané jablká, zemiaky a cibuľu nakrájajte na menšie kúsky a nasypte do polievkovaru PRESIDENT. Pridajte tymian, soľ, korenie, bobkový list a rímsku rascu, všetko zalejte vývarom alebo vodou a spustite program „krémové polievky“. Po uvarení dochuťte citrónovou šťavou, podávajte preliate smotanou a posypané kôprom.

 

 

Kukuričná polievka so špenátom

• 700 ml zeleninového vývaru alebo vody

• 400 g kukurice (môže byť aj mrazená)

• 100 g zemiakov

• 100 g cibule

• 100 ml 33% smotany

• 80 g póru

• 80 g mrkvy

• 60 g mrazeného špenátu

• chilli, tymian, soľ a korenie podľa chuti

Kukuricu, prekrojené zemiaky, cibuľu, pór, mrkvu nakrájanú nadrobno, chilli, tymian, soľ a korenie podľa chuti – všetko vsypte do Polievkovaru PRESIDENT. Prilejte vývar alebo vodu a zapnite program „krémové polievky“. Na záver po uvarení vložte do polievky kúsky natrhaného špenátu, rozrieďte smotanou a nechajte prehriať.

TIP: pre výraznejšiu chuť polievky môžete všetku zeleninu najskôr orestovať na masle, potom vložiť do polievkovaru a pokračovať v príprave.

 

 

Karmínový boršč

• 600 g bravčového pleca

• 600 g hovädzej kližky

• 200 g červenej repy

• 200 g mrkvy

• 100 g zeleru

• 100 g cibule

• 100 g údenej slaniny

• 50 g hlávkovej kapusty

• 5 paradajok

• 5 guľôčok nového korenia

• 3 bobkové listy

• 1 citrón alebo jablčný ocot

• kyslá smotana na servírovanie

• cukor podľa chuti

• čerstvý kôpor

• soľ, korenie

Do hrnca vložte mäso, zalejte vodou, pridajte bobkové listy, nové korenie, soľ a korenie. Varte asi 30 minút. Pokiaľ sa mäso varí, nakrájajte údenú slaninu a na panvici na nej orestujte nakrájanú cibuľu, zeler a mrkvu. Uvarené mäso vyberte a rozdeľte na menšie kúsky. Vývarom z mäsa zalejte zeleninu, ku ktorej ste pridali na kocky nakrájanú repu a všetko varte domäkka. K vývaru so zeleninou pridajte nastrúhanú kapustu, nakrájané paradajky a varte asi 15 minút. Kúsky mäsa vložte do polievky a krátko povarte. Hotovú polievku dochuťte citrónovou šťavou alebo octom a cukrom. Podávajte s kyslou smotanou a nasekaným kôprom.

Komentáre

Pre možnosť pridávania komentárov je treba sa prihlásiť/zaregistrovať.

Zaregistrovať sa


Súvisiaci tovar

€ 5,70 (vrátane DPH)
Video
€ 11,90 (vrátane DPH)
Video
€ 11,10 (vrátane DPH)
Video
€ 12,90 (vrátane DPH)
Novinky Video Doprava zdarma
€ 219,00 (vrátane DPH)