Polievacia pipeta DELÍCIA: Podlej, polej, potieraj!

Dátum zverejnenia 19.11.2012

Čo je to vlastne pipeta a k čomu slúži

Skôr ako si predstavíme modernú a veľmi zaujímavú kuchársku pomôcku trocha dôkladnejšie, objasníme si, čo vlastne pipeta je a k čomu slúži. Citujeme krátku definíciu tak, ako ju čitateľom predkladá Wikipédia: Pipeta je laboratórny nástroj slúžiaci k presnému odmeraniu objemu kvapalín. Ale doba sa zmenila... Pipeta už dávno nepatrí iba do sterilného prostredia chemického laboratória, skvelých vlastností zaujímavého nástroja už nejaký ten piatok využívajú aj svetoví kuchári. Ani my sme nelenili a na začiatok sezóny grilovania sme túto vynikajúcu pomôcku, ktorá vie veci nevídané, zaradili do svojho sortimentu.

Polévací pipeta DELÍCIA s bohatým příslušenstvím

Predstavujeme polievaciu pipetu DELÍCIA s bohatým príslušenstvom, ktorá dokáže pečienku polievať, podlievať, potierať a tiež vie oddeliť vypečenú šťavu od tuku . To všetko bezpečne, z bezpečnej vzdialenosti, a to aj v priebehu pečenia a grilovania. Pipeta sa skladá z transparentnej plastovej trubice, balónik, dve trysky a stojanček sú vyrobené z  prvotriedneho odolného silikónu . Súčasťou balenie je aj praktická kefka pre pohodlné vyčistenie vnútornej časti pipety. 

Podlej, polej, Polévací pipeta DELÍCIA, multifunkční nástroj při pečení i letním grilování! potieraj!

Polievacia pipeta umožňuje jednoduché nasávanie výpeku pomocou plochej trysky zo dna pekáča a následne polievanie hydiny, mäsa, rýb a zeleniny výpekom, ľahké nasatie zvlášť pripraveného vývaru (alebo vody) a následné podliatie v pekáči. 

Ďalej zvládne rovnomerné intenzívne potieranie marinádou alebo výpekom pomocou maslovacej trysky a ľahké oddelenie vypečenej šťavy od vypečeného tuku. 

Žiaruvzdorné silikónové trysky umožňujú bezpečne nabrať horúci výpek priamo zo dna rozpáleného pekáča.

 



Ako na to

  • Polievanie
Na špičku pipety nasaďte plochú trysku, ponorte ju do výpeku na dne pekáča, výpek nasajte, premiestnite nad pokrm a stlačením balónika pokrm polievajte.

  • Podlievanie

Do pipety s plochou tryskou nasajte z misky horúcu vodu alebo vývar, pipetu vo zvislej polohe premiestnite nad pokrm a stlačením balónika podlievajte.

  • Potieranie

Na špičku pipety nasaďte maslovaciu trysku, z pekáča nasajte výpek alebo z misky marinádu a stlačením balónika pokrm súčasne polievajte a potierajte.

  • Oddeľovanie od tuku

Pre oddelenie vypečenej šťavy od tuku zlejte horúci výpek do misky a nechajte ho odstáť – tuk sa usadí hore. Pipetu bez trysky alebo s plochou tryskou ponorte do misky s odstátym výpekom dostatočne hlboko po vrstvu tuku a stlačením balónika nasajte do pipety čistú vypečenú šťavu.

  • Odkladanie

Pred použitím navlečte na pipetu stojanček. Pipetu odkladajte na stojanček vždy celkom prázdnu, bez výpeku, tuku, vývaru či marinády.

  • Údržba a skladovanie

Po každom použití zložte balónik a vyčistite vnútro pipety priloženou kefkou. Umývajte rozložené, všetky diely výrobkov sú vhodné do umývačky. Kefku skladujte uloženú v pipete.

 

Komentáre

Pre možnosť pridávania komentárov je treba sa prihlásiť/zaregistrovať.

Zaregistrovať sa