Pečte s čerešničkou na torte a s odkôstkovačom

Dátum zverejnenia 9.6.2019

Čerešňová sezóna začína! Vedeli ste, že čerešne počas pár dní dokonale očistia organizmus a veľmi prospievajú vašim kĺbom? Tak rýchlo pre ne a doprajte si ich na tortičke, ochuťte nimi zmrzlinu alebo rozmixujte čerešňové smoothie.

A pokiaľ na to máte málo času, zaobstarajte si pre urýchlenie výkonný odkôstkovač, ktorý vám pomôže vyskúšať napríklad náš recept na lahodný čerešňový koláč. Ten zožne toľko chvály, že sa možno aj začervenáte.


Rýchly čerešňový koláč s tvarohom

 

Čo budete potrebovať

  • lístkové cesto hotové
  • olej na vymastenie formy

 

Náplne

TVAROHOVÁ:

  • 500 g jemného tučného tvarohu
  • 1 lyžica vanilkového pudingového prášku
  • 1 vajíčko
  • 1 kávová lyžička citrónovej šťavy
  • 1 lyžica práškového cukru

 

ČEREŠŇOVÁ:

  • asi 750 g odkôstkovaných čerešní
  • 2 zarovnané polievkové lyžice práškového cukru
  • 2 zarovnané polievkové lyžice kukuričného škrobu
  • 2 polievkové lyžice rumu
  • štipka škorice

Postup

  1. Cesto vyvaľkajte, rozložte do olejom vymastenej formy, vytvarujete okraje a prepichnite ho na niekoľkých miestach vidličkou.
     
  2. Tvaroh zmiešajte s vajíčkom, cukrom, citrónovou šťavou, pudingovým práškom a naneste na cesto.
     
  3. Umyté čerešne bez stopiek odkôstkujte.
     
  4. Pridajte k nim rum, škrob, škoricu, cukor a premiešajte. Naneste zmes na tvarohovú náplň.
     
  5. Pečte vo vyhriatej rúre pri 170 °C cca 35-40 minút.
     
  6. Po vybratí z rúry nechajte vychladnúť.

 

Náš tip: Forma s vlnitým okrajom guľatá GUSTO ø 29 cm

 

Komentáre

Pre možnosť pridávania komentárov je treba sa prihlásiť/zaregistrovať.

Zaregistrovať sa