Jedna z legiend o vzniku čaju hovorí, že ho objavil pred viac ako 4750 rokmi čínsky cisár Šang-nung, zvaný Božský vladár. Pri rozjímaní v lese pri ohni, kde mu vrela voda, zavial vietor a utrhol z neďalekého kríka niekoľko suchých lístkov. Tie sa zniesli do kotlíkov s vodou a zakrátko už voňala vzduchom lahodná neznáma vôňa, ktorá cisára vytrhla z meditácie. Ochutnal a tak vznikol čaj, nápoj známy po celom svete.
Pravdivosť tejto legendy dokázať nevieme, vieme vám však poradiť, ako si vychutnať čaje tradičné aj netradičné, horúce aj studené, vhodné pre každé ročné obdobie.

Zelený čaj – „pravý čaj“
Pravý, pretože sa pripravuje z listov čajovníkov. Obsahuje menej kofeínu, ako čierny čaj. Jeho liečivá sila, príjemná chuť a rôzne odtiene zelenej farby ho radí na predné miesta medzi čajmi.
Príprava teplého variantu
1. Čaj nasypte do sitka kanvice TEO.
2. Prepláchnite ho horúcou vodou.
3. Čaj zalejte a podávajte.
tip: optimálnu teplotu vody zistíte tak, že udržíte dlaň na kanvici s horúcou vodou. Vedeli ste, že kvalitný zelený čaj nie je treba scediť?
Vychytávka: teplotu čaju udržíte dlho rovnakú pomocou termoizolačného kabátiku
Príprava ľadového variantu
Keď nás prekvapí horúce babie leto, ideálnym osviežením bude ľadový čaj! A ako naň? Ľahko!
Komentáre
Pre možnosť pridávania komentárov je treba sa prihlásiť/zaregistrovať.
Zaregistrovať sa