Nová súprava na sušenie nahradí sušičku aj noviny

Dátum zverejnenia 10.9.2018

Sušíte huby na novinách, takže si potom spolu s hubami pochutnávate aj na tlačiarenskej farbe? Alebo ste si zaobstarali sušičku ovocia, ktorá (na to, že ju použijete len párkrát do roka) zaberá zbytočne veľa miesta? Máme pre vás alternatívu - vymysleli sme super skladnú Súpravu na sušenie s 3 roštami, ktorá nahradí oboje a s ktorou môžete sušiť v rúre aj mimo nej na čo si spomeniete.

Čo je dobré vysušiť

Kto by nemal rád sušené jablká alebo hrušky (ktorým sa hovorí štepány), sušené hrozienka, marhule, slivky, figy či plátky banánu alebo ananásu. Dobrá bramboračka sa zase neobíde bez sušených húb, zeleninovému šalátu dajú šmrnc sušené paradajky. Možno ste si tiež obľúbili intenzívnu chuť a húževnatosť sušených plátkov mäsa, teda „jeriek.“

Všetky tieto dobroty si teraz môžete urobiť doma za zlomok ceny tých kupovaných, a to bez drahého vybavenia alebo nehygienického sušenia na novinách. Stačí vám nová Súprava na sušenie DELLA CASA, ktorú využijete nielen na sušenie záhradných a lesných plodín alebo mäsa, ale aj poctivých domácich cestovín

Prečo sušiť

Poďme si najskôr pripomenúť, prečo by ste sušenie mali zahrnúť do svojich spracovateľských aktivít. Sušené ovocie konzervuje a významne predlžuje jeho trvanlivosť. Keď skončí sezóna čerstvého ovocia, môžete si k televízii alebo knižke dožičiť práve bakálie - ako sa tiež sušenému ovociu inak hovorí. Nielen, že má výraznejšiu chuť než ovocie čerstvé - na rozdiel od tepelne spracovaného zostáva tiež bohaté na mnohé vitamíny a minerály

Pokiaľ si sušené ovocie kupujete, možno nevite, že priemyselne vyrábané väčšinou obsahuje oxid siričitý, ktorý môže u citlivých osôb vyvolať astmu. Nie je preto od veci čítať si etikety kupovaných výrobkov, alebo si šťavnaté dobroty sušiť svojpomocne. 

 

Ako ho využiť

Sušené ovocie je samo o sebe skvelou pochutinou, ale môžete ho pridávať napríklad k cereáliám a orechom ako výživné raňajky alebo do domácich musli tyčiniek (ako na ne + recepty na zdravé tyčinky nájdete tu). 

Často sa tiež pridáva do múčnikov. Keď sušené ovocie rozomeliete, získate pracharandu alebo prachandu - práškovú prísadu do pokrmov, ktorá sa vyrába predovšetkým z hrušiek a rozšírená je hlavne v podkrkonošiach. Nahrádza škoricu, alebo sa používa ako náplň, zhutňovadlo či posyp namiesto mrveničky alebo strúhaného perníka. Najčastejšie býva spájaná s trhancami, knedličkami a šiškami. Pokiaľ ju primiešate do mlieka, vyčarujete skvelú kašu.

Ako (resp. pomocou čoho) sušiť

Ak máte doma rúru alebo kúsok vetraného priestoru, je pre vás ideálnou pomôckou Súprava na sušenie DELLA CASA. Skladá sa z troch samostatných roštov umiestnených na sebe pomocou nožičiek, ktoré do seba perfektne zapadajú. Zostava je stabilná pri prenášaní aj pri manipulácii v rúre a pretože sa nožičky dajú sklopiť, po použití je  perfektne skladná. 

Rošty z odolného plastu sú vhodné do elektrickej a teplovzdušnej rúry. Jej použitie v plynovej rúre, v ktorej je otvorený oheň, však neodporúčame.

 

Jej použitie plynovej rúre, v ktorej je otvorený oheň, však neodporúčame. Súpravu tiež môžete bez obáv umývať v umývačke na riad.

 

Komentáre

Pre možnosť pridávania komentárov je treba sa prihlásiť/zaregistrovať.

Zaregistrovať sa