-
Kuchynské náradie a pomôckyOdporúčame
-
DomácnosťOdporúčame
-
Pre detiOdporúčame

Nekupujte predražené maslo a vyrobte si ho radšej sami
Krehké cesto na koláč, dokonalé linecké, jemná paradajková omáčka ani praobyčajné pečené kura sa neobíde bez kocky kvalitného masla. Čo ale robiť, keď cena masla tak radikálne vzrástla? Kupovať tie najlacnejšie značky a pripraviť sa tak o výraznú mliečnu chuť kvalitného masla? Nikdy! Začnite si maslo vyrábať sami doma. Nie je to nič zložité a výrobu masla zvládnu aj deti. Okrem hrejivého pocitu z domáceho produktu môžete ďalej experimentovať a vyrobiť si aj neobyčajné ochutené maslá, napríklad s kryštálikmi hrubozrnnej soli alebo bylinkami.
Čo je potrebné?
Na výrobu domáceho masla potrebujeme 33% smotanu. Z téglika (250 ml) bežnej smotany, ktorú kúpime v obchode, vyrobíme 100 g masla. Pokiaľ máme možnosť použiť domácu smotanu, môžeme sa tešiť, že z nej „vytlčieme“ masla ešte o niečo viac. Tak či tak, výsledné maslo chutí vždy skvele!
S TESCOMOU je výroba čistá práca
Aj keď existujú spôsoby, ako maslo vyrobiť za pomoci tyčového mixéru a ručných šľahačov, obvykle spolu s nimi ušpiníte ešte ďalšie veci – sitko, či plátno, niekedy aj kuchynskú linku a hlavne svoje ruky (ktorými sa obvykle maslo miesi v studenej vode). Elegantný a rýchly spôsob, ako maslo vyrobiť, je v Nádobe na prípravu masla DELLA CASA. Stačí do nej naliať 250 ml 33% smotany izbovej teploty, pridať lyžicu kyslej smotany pre ešte smotanovejšiu chuť a šľahať len 2 minúty! Potom zlejte cediacim otvorom podmaslie, ktoré je vynikajúce ako zdravý nápoj alebo ako prísada do pokrmov či základ do chleba, a dotvarujte v Dóze na maslo DELLA CASA.
Čím maslo vylepšiť?
Ak sa nechystáte maslo použiť ako základ do sladkých buchiet, sušienok a koláčov, pridajte hrubozrnnú soľ. Potom už stačí len natrieť na čerstvé pečivo a vychutnávať! Nepokazíte to ani s akoukoľvek čerstvou bylinkou. Výborná je pažítka, tymian, kôpor, rozmarín, petržlen, medvedí cesnak aj bazalka. Krásne sa spája so zrnkovým chlebom aj pečenými zemiakmi. A čo robiť, keď bylinková sezóna končí? Urobte si zásobu na zimu a vyrobte si bylinkovú soľ. Je to jednoduché, hrubozrnnú soľ rozmixujte s čerstvými bylinkami a zmes uchovajte v mrazničke. Vydrží vám do ďalšej bylinkovej sezóny.
Komentáre
Pre možnosť pridávania komentárov je treba sa prihlásiť/zaregistrovať.
Zaregistrovať sa