Nátierkový národ?

Dátum zverejnenia 7.4.2020

 

Či už chystáte desiatu deťom alebo len máte chuť na niečo dobré a rýchle a premýšľate nad netradičnými jednohubkami a chlebíčkami, dobrá nátierka príde vhod. A my Slováci sme v tomto obore šampióni. Nielen, že vieme kadečo vyrobiť, ako sa ukázalo napríklad pri nedostatku rúšok, ale tiež sme mimoriadne vynaliezaví v kuchyni :-). Prinášame vám tipy na pár menej tradičných nátierok, ktoré zvládne každý a budú sa hodiť na každú príležitosť:

files/2020/04/09-01-pomazanka-vajecna.jpg

Vajíčková nátierka z domáceho krémového syra

• 4 natvrdo uvarené vajíčka • 1 menšia cibuľa • 150 g krémového syra • 100 g zmäknutého masla • 50 g korenených uhoriek Gherkins • 1 lyžička horčice • soľ, korenie

Cibuľu a uhorky nakrájajte na kocky, pridajte maslo, domáci krémový syr, horčicu a všetko premiešajte. Do zmesi zapracujte nadrobno nakrájané vajíčka, dochuťte soľou a korením. Podávajte ozdobené natvrdo vareným vajíčkom, na rovnaké kolieska či mesiačiky vám ho pomôže nakrájať Krájač na vajíčka multifunkčný PRESTO.

files/2020/04/09-02-pomazanka-rajcatova.jpg

Nátierka zo sušených rajčín a fazúľ

• 150 g domáceho krémového syra • 80 g červených varených fazúľ • 40 g sušených rajčín • 40 g cibule • 1 strúčik cesnaku • soľ, korenie • 1 lyžica nasekanej bazalky

Fazule, rajčiny, cibuľu a cesnak vložte do Strunového sekáčika HANDY a ťahom struny nasekajte všetko najemno. Primiešajte krémový syr, bazalku, dochuťte soľou a korením.

files/2020/04/09-03-pomazanka-cilipaprickowa.jpg

Syrové domáce čerstvé maslo s bazalkou a sušenými rajčinami

Maslo: • 250 ml 33% smotany na šľahanie. • 1 lyžica kyslej smotany • štipka soli

Nádobe na prípravu masla DELLA CASA šľahajte obe smotany intenzívnejšie asi 2 minúty. Ako náhle disk na šľahanie začne klásť odpor, v nádobe vzniklo maslo. Cediacim otvorom zlejte cmar, nádobu otvorte, dolejte 100 ml studenej vody a osoľte. Krátkym šľahaním znova premiešajte, na záver zlejte vodu so zvyškom cmaru.

Do 100 g masla pridajte 10 lístkov bazalky, 2 lyžice strúhaného parmezánu, 1 lyžicu najemno sekaných sušených rajčín a soľ.

files/2020/04/09-04-pomazanka-hroznova.jpg

Domáce čerstvé maslo s príchuťou Stredomoria

Maslo: • 250 ml 33% smotany na šľahanie. • 1 lyžica kyslej smotany • štipka soli

Nádobe na prípravu masla DELLA CASA šľahajte obe smotany intenzívnejšie asi 2 minúty. Ako náhle disk na šľahanie začne klásť odpor, v nádobe vzniklo maslo. Cediacim otvorom zlejte cmar, nádobu otvorte, dolejte 100 ml studenej vody a osoľte. Krátkym šľahaním znova premiešajte, na záver zlejte vodu so zvyškom cmaru.

Do 100 g masla pridajte 70 g čiernych olív bez kôstok nasekaných najemno, 1 lyžicu strúhanej pomarančovej kôry a soľ.

Komentáre

Pre možnosť pridávania komentárov je treba sa prihlásiť/zaregistrovať.

Zaregistrovať sa


Súvisiaci tovar

Odporúčame Video
€ 11,90 (vrátane DPH)
Video
€ 7,60 (vrátane DPH)
Video
€ 10,90 (vrátane DPH)
Video
€ 28,90 (vrátane DPH)
Video
€ 18,90 (vrátane DPH)
Video
€ 23,10 (vrátane DPH)
Video
€ 27,90 (vrátane DPH)
Video
€ 39,90 (vrátane DPH)