Domáce vafle so šľahačkou
Nadýchané vafle sú veľmi vďačným pohostením pre neohlásené návštevy či pre deti, ktoré sa neodbytne dožadujú niečoho dobrého. Prečo? Pretože sú hotové raz dva a ingrediencie na ich prípravu máte doma obvykle vždy po ruke. Naviac navrstvené s ovocím a šľahačkou výborne vyzerajú a ešte lepšie chutia! S ich správnym tvarom si poradí silikónová forma z obľúbenej "domácej" línie DELLA CASA, ktorá naviac nelepí, a zaistí tak perfektný výsledok.
Čo budete potrebovať
- 175 g polohrubej múky
- 70 g krupicového cukru
- 100 ml vlažného mlieka
- 100 ml oleja
- 2 malé vajíčka
- 1/2 vrecúška prášku do pečiva
- 1/2 vrecúška vanilkového cukru
- štipku soli
- šľahačku
Postup
- Vajíčka vyšľahajte s cukrom do peny a po cca 2 minútach zašľahajte do peny olej.
- Pridajte ostatné suroviny, vyšľahajte dohladka, nakoniec vmiešajte múku a prášok do pečiva.
- Cesto nalejte do vymastenej formy tak, aby výstupky vo vnútri formy zostali po naliatí cesta viditeľné.
Vafle pečte pri 180 °C cca 15 minút.
Komentáre
Pre možnosť pridávania komentárov je treba sa prihlásiť/zaregistrovať.
Zaregistrovať sa