Kvarteto formičiek DELÍCIA: Obľúbeným dezertom sme dali tvar!

Dátum zverejnenia 1.12.2012

Puding vo forme

Máte radi puding? Áno? A vyhráva vanilkový, kakaový, jahodový alebo snáď úplne iná príchuť? Potom je nasledujúce kvarteto formičiek DELÍCIA určené práve vám, milovníkom klasickej mliečnej dobroty. Plastové formičky kónického tvaru s pravidelným vrúbkovaním vychádzajú z tradičných kovových formičiek, ktoré s obľubou používali naše babičky pri výnimočných príležitostiach. Hotový zákusok nielenže vypadal luxusne, ale pravdou je, že tak trochu aj lepšie chutil. A vieme to aj my, preto sme sa inšpirovali v kuchyniach našich babičiek a uviedli na trh štvoricu plastových formičiek s dvoma viečkami .

Formičky na pudink DELÍCIA, 4 ks

Malé, dobre tesniace viečko umožňuje jednoduché naplnenie formičky a tuhnutie dezertu dnom navrch, veľké viečko uzatvára formičku pri tuhnutí  v chladničke. Po odstránení oboch viečok môžete stuhnutý dezert z formičky veľmi ľahko vyklopiť bez toho, aby sa akokoľvek lepil alebo „trhal“. Malé viečka formičiek na puding majú navyše roztomilé obtláčacie motívy , ktoré po vyklopení zdobia hornú plochu pudingu. Aby motív lepšie vynikol, odporúčame puding zaliať sirupom alebo čokoládovou polevou. Recepty na vanilkový puding a ovocné želé sú súčasťou balenia. 

Puding (odvodené od anglického pudding  )je sladký zákusok, ktorý sa pripravuje z mlieka, cukru a pudingového prášku. Keďže puding neobsahuje lepok, je vhodný pre bezlepkovú diétu. Existuje taktiež tzv. puding bez varenia, ktorý sa nevarí, ale pudingový prášok sa iba vyšľahá s mliekom a môže sa konzumovať. Najčastejšími príchuťami pudingu sú vanilkový a kakaový, existuje ale tiež jahodový, banánový, čerešňový, mandľový alebo karamelový. Teplý puding sa ihneď leje na taniere alebo do formičiek. Puding sa môže servírovať samostatne – vyklopený na tanierik a ozdobený napríklad šľahačkou a ovocím. Často sa tiež kombinuje s piškótami, sirupom alebo sa z neho robí krém do tort

Zdroj: Wikipédia

Poznáte panna cottu?

Zdá sa vám, že ste ten názov niekde počuli, ale vlastne vôbec netušíte, o čo ide? Či sa jedná o slaný alebo skôr sladký dezert? A je to vôbec dezert? Áno, panna cotta je tradičný taliansky zákusok , ktorého príprava zaberie iba pár minút, ale čakanie na dokonalý výsledok je nekonečné... Panna cotta, v preklade tiež varená smotana, presnejšie smotana na vidličke, patrí medzi najúžasnejšie dezerty, aké kedy uzreli svetlo sveta. A že sa čakanie na túto božskú mannu vyplatí, vám nemusíme ani popisovať...

Formičky na panna cottu DELÍCIA, 4 ks

A čo je na dezerte panna cotta tak úžasné? Celkom isto spojenie vášnivo chutnajúcich ingrediencií – uvarte smotanu so želatínou, cukrom a vanilkou, horúci krém vlejte do hladkých formičiek DELÍCIA , nechajte stuhnúť a podávajte napríklad s lesnými plodmi, čokoládou či ovocnou polevou alebo karamelom... Hmm... A aby sme nezabudli, recepty na dezert panna cotta a kakaové bábovky s ricottou sú súčasťou balenia!

Panna cotta , po slovensky varená smotana, je taliansky dezert z oblasti Piemontu. Je to vlastne smotana uvarená so želatínou, mliekom a cukrom. Horúci krém sa potom vleje do formičiek, nechá stuhnúť a podáva sa s lesnými plodmi, karamelom a s čokoládovou či ovocnou polevou. Podobné dezerty sú známe aj v Grécku a vo Francúzsku.

Zdroj: Wikipédia

 

Komentáre

Pre možnosť pridávania komentárov je treba sa prihlásiť/zaregistrovať.

Zaregistrovať sa