Ríbezle à la brusnice
- 2 lyžičky kyseliny citrónovej
- 1 kg červených ríbezlí
- 500–650 g krupicového cukru
- celá škorica
- niekoľko klinčekov
- polovica citróna
- 150 ml vody
- tip: 100 ml rumu
Postup:
Prebraté a umyté ríbezle bez stopiek dajte do hrnca, zasypte cukrom, kyselinou citrónovou, vložte korenie a zalejte vodou. Priveďte do varu, stiahnite plameň a nechajte prebublávať asi 15–20 minút, guličky ríbezlí by sa nemali rozpadať. Správnu konzistenciu vyskúšate tak, že lyžičku zmesi dáte na tanierik a tá by mala po chvíli stuhnúť, takmer prestať tiecť. Pokiaľ sa tak nestane, ešte chvíľu varte a zároveň pridajte lyžicu cukru. Nakoniec vypnite platničku a do čiastočne vychladnutých ríbezlí môžete podľa chuti vmiešať rum. Zmesou naplňte sterilizované poháre a zavarte 15–20 minút v Súprave na zaváranie DELLA CASA s teplomerom.
Komentáre
Pre možnosť pridávania komentárov je treba sa prihlásiť/zaregistrovať.
Zaregistrovať sa