
Domáce nanuky alebo zmrzlina v domácom trdelníku či kornútiku? Jednoduché!
Zmrzliny, sorbety, nanuky, drte a drene k letu neodmysliteľne patria. Keď si ju pripravíte doma, z kvalitnej smotany a čerstvého ovocia, pochutnáte si zdravo vy aj vaše deti. Osvieženie s príchuťou čučoriedkového cheesecaku alebo kombinácii bielej čokolády a čerešní tento rok prepadla celá redakcia TESCOMA Magazínu. A ktoré zmrzliny zaručene potešia tých najmenších? Napríklad čokobomba s kúskami sušienok a melónové nanuky.
Príprava domácej zmrzliny je so zmrzlinovačom DELLA CASA a ostatnými vychytávkami TESCOMA jednoduchá a rýchla, tak smelo do toho!

Čokobomba so sušienkami a Nutellou
Budete potrebovať
• 500 ml smotany na šľahanie
• 160 ml kakaa (nápoja)
• 150 g Nutelly
• 150 g cukru
• 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
• štipku soli
• 150 g nalámaných sušienok Oreo
Citrónovo-čučoriedková cheesecake zmrzlina
Budete potrebovať
• 120 g krémového syra (Philadelphia, Buko a pod.) izbovej teploty
• 120 g jogurtu
• 310 g cukru
• 500 ml smotany
• 250 ml mlieka
• 1 lyžička vanilkového extraktu
• 1 lyžica citrónovej šťavy
• 1 lyžička citrónovej kôry
• 1 a 1/2 hrnčeka čučoriedok
• 60 g cukru
• cca 200 g maslových sušienok

Najlepšie chutí v trdelníku
Ešte jednoduchšie než príprava zmrzliny v zmrzlinovači je výroba domácich nanukov pomocou tvorítok na zmrzlinu BAMBINI. Máme pre vás 3 recepty so sviežim ovocím:

Nanuky z bielej čokolády s čerešňami a kivi
Budete potrebovať
• 500 g vychladenej smotany na šľahanie
• štipka soli
• 120 ml sladeného kondenzovaného mlieka
• 80 g bielej čokolády
• 1/2 hrnčeka čerstvých alebo zavarených čerešní bez kôstok
• 1/2 hrnčeka kivi nakrájaného na kúsky
• 1 lyžička vanilkového extraktu
Bielu čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli. Smotanu so štipkou soli vyšľahajte do šľahačky. Postupne do nej zapracujte kondenzované mlieko, rozpustenú čokoládu, vanilkový extrakt, na polovice nakrájané čerešne a kivi. Zmesou naplňte tvorítka na nanuky a dajte zamraziť.
Melónový sorbet s mätou
Budete potrebovať
• menší vodný melón bez semienok
• 100 g cukru (nemusí byť)
• 1/2 hrnčeka vody (nemusí byť, záleží na konzistencii melóna)
• hrsť čerstvých mätových lístkov
Melónovú dužinu nakrájajte na kúsky a rozmixujte. Pokiaľ chcete, doslaďte alebo pridajte vodu, pokiaľ bol melón málo vodnatý. Mätu nasekajte na väčšie kúsky a premiešajte s melónom. Zmesou naplňte tvorítka na nanuky a dajte zamraziť.
Malinové nanuky s bazovým sirupom
Budete potrebovať
• 500 g mrazených malín
• hrsť čerstvých malín
• 125 ml vody
• 100 ml bazového sirupu (nemusí byť)
Mrazené maliny s vodou a sirupom z bazových kvetov (pokiaľ nemáte, nahraďte sladidlom podľa chuti) rozmixujte, pridajte celé čerstvé maliny, vlejte do nanukových formičiek a zamrazte.
Komentáre
Pre možnosť pridávania komentárov je treba sa prihlásiť/zaregistrovať.
Zaregistrovať sa