Domáce nanuky alebo zmrzlina v domácom trdelníku či kornútiku? Jednoduché!

Dátum zverejnenia 1.7.2018

Zmrzliny, sorbety, nanuky, drte a drene k letu neodmysliteľne patria. Keď si ju pripravíte doma, z kvalitnej smotany a čerstvého ovocia, pochutnáte si zdravo vy aj vaše deti. Osvieženie s príchuťou čučoriedkového cheesecaku alebo kombinácii bielej čokolády a čerešní tento rok prepadla celá redakcia TESCOMA Magazínu. A ktoré zmrzliny zaručene potešia tých najmenších? Napríklad čokobomba s kúskami sušienok a melónové nanuky.
Príprava domácej zmrzliny je so
zmrzlinovačom DELLA CASA a ostatnými vychytávkami TESCOMA jednoduchá a rýchla, tak smelo do toho!

 
Pretože rebríčky najobľúbenejších druhov zmrzlín často vyhráva čokoládová a citrónová, máme pre vás 2 fantastické recepty, v ktorých práve tieto príchute hrajú prím:
 

Čokobomba so sušienkami a Nutellou

Budete potrebovať

• 500 ml smotany na šľahanie
• 160 ml kakaa (nápoja)
• 150 g Nutelly
• 150 g cukru
• 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
• štipku soli
• 150 g nalámaných sušienok Oreo

 
Všetky ingrediencie okrem sušienok zmiešajte a v rajnici nechajte pomaly ohriať, rozpustiť a prepojiť. Potom dajte vychladnúť a vlejte do pripraveného zmrzlinovača. Postupujte podľa návodu na prípravu zmrzliny a asi v polovici pridajte do nádoby tiež sušienky Oreo rozdrvené na väčšie kúsky. Podávajte napríklad v domácich kornútikoch.
 
 

Citrónovo-čučoriedková cheesecake zmrzlina

Budete potrebovať

• 120 g krémového syra (Philadelphia, Buko a pod.)  izbovej teploty
• 120 g jogurtu
• 310 g cukru
• 500 ml smotany
• 250 ml mlieka
• 1 lyžička vanilkového extraktu
• 1 lyžica citrónovej šťavy
• 1 lyžička citrónovej kôry
• 1 a 1/2 hrnčeka čučoriedok
• 60 g cukru

• cca 200 g maslových sušienok

Čučoriedky a 60 g cukru zvarte a nechajte vychladnúť. Krémový syr a zvyšok cukru vyšľahajte dohladka, potom do zmesi zapracujte smotanu, jogurt, mlieko, vanilkový extrakt, citrónovú šťavu a kôru. Zmes prelejte do zmrzlinovača a podľa návodu pripravte zmrzlinu. Do väčšej misy, ktorá sa vojde do mrazničky, navrstvite zmrzlinu, čučoriedkovú zmes a na kúsky nalámané sušienky, nakoniec opäť zmrzlinu a posypte zvyškami sušienok a čučoriedok.
 
 
 
Kto chce domácu výrobu dotiahnuť k dokonalosti a pochváliť sa vlastnoručne pripravenými kornútikmi, môže siahnuť po súprave na zmrzlinové kornútiky a košíčky DELLA CASA. Tá obsahuje podrobný návod, s ktorým nemôžete nič pokaziť, ale aj originálny recept na najchrumkavejšiu oplátku, a to vrátane jej bezlepkového variantu! Pozrite sa, ako na to:
 
 
Pre milovníkov trendov a originálnych nápadov máme tip na servírovanie domácej zmrzliny v trdelníku, ktorý hravo zvládnete s formou na tradičný Trdelník DELÍCIA. Stačí ho pozdĺžne rozpoliť a naplniť ako lodičku, alebo prekrojiť naprieč na niekoľko dielov, položiť na tanierik a použiť ako jedlú misku. Ako ľahko je vyrobiť si trdelník, pozrite sa na videu:
 
 
 
Ešte jednoduchšie než príprava zmrzliny v zmrzlinovači je výroba domácich nanukov pomocou tvorítok na zmrzlinu BAMBINI. Máme pre vás 3 recepty so sviežim ovocím:
 
 

Nanuky z bielej čokolády s čerešňami a kivi

Budete potrebovať

• 500 g vychladenej smotany na šľahanie
• štipka soli
• 120 ml sladeného kondenzovaného mlieka
• 80 g bielej čokolády
• 1/2 hrnčeka čerstvých alebo zavarených čerešní bez kôstok
• 1/2 hrnčeka kivi nakrájaného na kúsky
• 1 lyžička vanilkového extraktu

Bielu čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli. Smotanu so štipkou soli vyšľahajte do šľahačky. Postupne do nej zapracujte kondenzované mlieko, rozpustenú čokoládu, vanilkový extrakt, na polovice nakrájané čerešne a kivi. Zmesou naplňte tvorítka na nanuky a dajte zamraziť.

 

Melónový sorbet s mätou

Budete potrebovať

• menší vodný melón bez semienok
• 100 g cukru (nemusí byť)
• 1/2 hrnčeka vody (nemusí byť, záleží na konzistencii melóna)
• hrsť čerstvých mätových lístkov

Melónovú dužinu nakrájajte na kúsky a rozmixujte. Pokiaľ chcete, doslaďte alebo pridajte vodu, pokiaľ bol melón málo vodnatý. Mätu nasekajte na väčšie kúsky a premiešajte s melónom. Zmesou naplňte tvorítka na nanuky a dajte zamraziť.

 

Malinové nanuky s bazovým sirupom

Budete potrebovať

• 500 g mrazených malín
• hrsť čerstvých malín
• 125 ml vody
• 100 ml bazového sirupu (nemusí byť)

Mrazené maliny s vodou a sirupom z bazových kvetov (pokiaľ nemáte, nahraďte sladidlom podľa chuti) rozmixujte, pridajte celé čerstvé maliny, vlejte do nanukových formičiek a zamrazte.

Komentáre

Pre možnosť pridávania komentárov je treba sa prihlásiť/zaregistrovať.

Zaregistrovať sa


Súvisiaci tovar

€ 8,80 (vrátane DPH)
Akcia Video
€ 5,99 (vrátane DPH)
-31 %
€ 40,00 (vrátane DPH)
Akcia Odporúčame Video
€ 26,50 (vrátane DPH)
-33 %
€ 22,20 (vrátane DPH)
Akcia Odporúčame Video
€ 15,00 (vrátane DPH)
-32 %
Video
€ 6,90 (vrátane DPH)
Video
€ 22,20 (vrátane DPH)
Video
€ 2,90 (vrátane DPH)