Domáce kornútiky + zmrzlina = MRAZIVÉ POKUŠENIE

Dátum zverejnenia 1.7.2016

 

Domácu zmrzlinu z domáceho kornútika si teraz môžu s pokojom dopriať aj „bezlepkári“ a diabetici. Máme pre vás totiž exkluzívnu novinku - súpravu na prípravu kornútikov a košíčkov DELLA CASA, s ktorou si doma upečiete kornútiky zdravšie a snáď aj rýchlejšie, než by ste si pre ne prišli do obchodu. V kombinácii so šikovným zmrzlinovačom DELLA CASA, s ktorým teraz môžete pripraviť ovocný sorbet za iba 15–20 minút, chutia božsky! Kornútiky ani zďaleka nepripomínajú polystyrén ako tie kupované a zmrzlina ponúka čisto prírodnú ovocnú chuť. V čom ale spočíva ich hlavná výhoda? Že si ich môže pripraviť ktokoľvek, či už preferuje stravu BEZ ÉČOK, ĽAHKÚ aj BEZLEPKOVÚ!

files/blog/NaV/07-2016/02 sada-domaci-kornoutky.jpg

Domáce kornútiky • Fakt božské aj bez lepku

- pečiete aj bez lepku

- namiesto sladidiel možno použiť stéviu či sirupy

- dajú sa pripraviť bez chémie a éčok

files/blog/NaV/07-2016/03 zmrzlinovac.jpg

Domáca zmrzlina • 3x lepšia ako kupovaná

1. domáca zmrzlina neobsahuje konzervanty

2. pomocou zmrzlinovača pripravíte až 800 ml zmrzliny

3. môžete si zvoliť príchuť aj množstvo cukru

 

Recept na 7–8 kornútikov alebo košíčkov

Ingrediencie

85 g mletého cukru, 40 g hladkej pšeničnej múky, 2 bielky z väčších vajec, 30 g rozpusteného masla, 1/2 lyžičky vanilkovej esencie, štipka soli

Postup

Bielka rozmiešajte s cukrom a vanilkovou esenciou (nešľahajte!), pridajte múku, rozpustené maslo a pripravte hladké cesto, ktoré nechajte cca 30 minút odpočinúť. Potom cesto lopatkou rozotrite do foriem, upečte a následne tvorítkom vytvarujte do kornútikov.

 

TIP: Pre bezlepkovú variantu použite bezlepkovú múku, pre zdravšiu či nekalorickú variantu oslaďte cesto prírodným sirupom či stéviou a pre tmavé kornútiky pridajte do cesta 2–3 lyžičky kvalitného kakaa.

Domácej zmrzliny máme toľko, že by sa roztopila, preto sme ju schovali tu.

 

Domáci „tescomáčik“

Milujú vaše deti vanilkové jogurty a smotanové dezerty? Chceli by ste im ich dopriať, ale v obchode stojí malý téglik až príliš veľa peňazí a navyše je plný nezdravého tuku a cukru? Potom pre vás máme riešenie. Vlastnoručne pripravený smotanový dezert „tescomáčik“! A aby sa to s tou vlastnoručnosťou nepreháňalo, pomôže vám naša súprava na tvorbu čerstvého syra DELLA CASA.

 

Recept na cca 500 g        

Ingrediencie

1 kg krémového jogurtu (min. 3,7 % tuku) s bio kultúrou, 125 ml smotany na šľahanie (33 % tuku), 40 g vanilínového cukru

Postup

Zmiešajte jogurt so smotanou a vložte do sitka s plátnom, ktorý je už položený na mise. Nasaďte veko a nechajte 24 hodín odkvapkávať srvátky pri izbovej teplote. Nakoniec do hotového dezertu vmiešajte vanilínový cukor. Podávajte so sezónnym ovocím, kakaom a pod.

 

Komentáre

Pre možnosť pridávania komentárov je treba sa prihlásiť/zaregistrovať.

Zaregistrovať sa