Domáce kornútiky • Fakt božské aj bez lepku
- namiesto sladidiel možno použiť stéviu či sirupy
- dajú sa pripraviť bez chémie a éčok
V košíku nie sú žiadne položky...
Domácu zmrzlinu z domáceho kornútika si teraz môžu s pokojom dopriať aj „bezlepkári“ a diabetici. Máme pre vás totiž exkluzívnu novinku - súpravu na prípravu kornútikov a košíčkov DELLA CASA, s ktorou si doma upečiete kornútiky zdravšie a snáď aj rýchlejšie, než by ste si pre ne prišli do obchodu. V kombinácii so šikovným zmrzlinovačom DELLA CASA, s ktorým teraz môžete pripraviť ovocný sorbet za iba 15–20 minút, chutia božsky! Kornútiky ani zďaleka nepripomínajú polystyrén ako tie kupované a zmrzlina ponúka čisto prírodnú ovocnú chuť. V čom ale spočíva ich hlavná výhoda? Že si ich môže pripraviť ktokoľvek, či už preferuje stravu BEZ ÉČOK, ĽAHKÚ aj BEZLEPKOVÚ!
- namiesto sladidiel možno použiť stéviu či sirupy
- dajú sa pripraviť bez chémie a éčok
1. domáca zmrzlina neobsahuje konzervanty
2. pomocou zmrzlinovača pripravíte až 800 ml zmrzliny
3. môžete si zvoliť príchuť aj množstvo cukru
Ingrediencie
85 g mletého cukru, 40 g hladkej pšeničnej múky, 2 bielky z väčších vajec, 30 g rozpusteného masla, 1/2 lyžičky vanilkovej esencie, štipka soli
Postup
Bielka rozmiešajte s cukrom a vanilkovou esenciou (nešľahajte!), pridajte múku, rozpustené maslo a pripravte hladké cesto, ktoré nechajte cca 30 minút odpočinúť. Potom cesto lopatkou rozotrite do foriem, upečte a následne tvorítkom vytvarujte do kornútikov.
TIP: Pre bezlepkovú variantu použite bezlepkovú múku, pre zdravšiu či nekalorickú variantu oslaďte cesto prírodným sirupom či stéviou a pre tmavé kornútiky pridajte do cesta 2–3 lyžičky kvalitného kakaa.
Milujú vaše deti vanilkové jogurty a smotanové dezerty? Chceli by ste im ich dopriať, ale v obchode stojí malý téglik až príliš veľa peňazí a navyše je plný nezdravého tuku a cukru? Potom pre vás máme riešenie. Vlastnoručne pripravený smotanový dezert „tescomáčik“! A aby sa to s tou vlastnoručnosťou nepreháňalo, pomôže vám naša súprava na tvorbu čerstvého syra DELLA CASA.
Ingrediencie
1 kg krémového jogurtu (min. 3,7 % tuku) s bio kultúrou, 125 ml smotany na šľahanie (33 % tuku), 40 g vanilínového cukru
Postup
Zmiešajte jogurt so smotanou a vložte do sitka s plátnom, ktorý je už položený na mise. Nasaďte veko a nechajte 24 hodín odkvapkávať srvátky pri izbovej teplote. Nakoniec do hotového dezertu vmiešajte vanilínový cukor. Podávajte so sezónnym ovocím, kakaom a pod.
Komentáre
Pre možnosť pridávania komentárov je treba sa prihlásiť/zaregistrovať.
Zaregistrovať sa