Cukrárske posypy a unikátna zdobička DELÍCIA DECO: A na záver... zlatá bodka!
Zlatá bodka
Šľahačkové torty, muffiny, cupcakes, zmrzliny, poháre, pečené lízanky... Tiež máte niekedy pocit, že by všetky dobroty chceli niečím oživiť... niečím farebným? Alebo skôr decentným strieborným? Snáď čokoládovým? A čo takto povestná zlatá bodka, čerešnička na torte... máme pre vás naozajstnú a nefalšovanú zlatú bodku v podobe zlatých perličiek !
Predstavujeme celkom nový sortiment cukrárskych posypov DELÍCIA DECO , ktoré sú nepostrádateľné a takmer nenahraditeľné pri zdobení malých aj veľkých tort, zákuskov, cukroviniek a zmrzliny. Atraktívne cukrárske posypy v mnohých farebných chuťových a tvarových variantoch sme umiestnili do praktických plastových dóz s uzáverom .
Všetky cukrárske posypy značky TESCOMA sú samozrejme jedlé, zdravotne celkom neškodné a sú preto vhodné aj pre zdobenie detských narodeninových tort, múčnikov alebo napríklad zmrzlinových pohárov . Dátum spotreby a zloženie sú uvedené na obale každého cukrárskeho posypu.
- Cukrársky posyp DELÍCIA DECO, tyčinky farebné 75 g
- Cukrársky posyp DELÍCIA DECO, čoko ryža 85 g
- Cukrársky posyp DELÍCIA DECO, máčik farebný 95 g
- Cukrársky posyp DELÍCIA DECO, máčik bielo-strieborný 95 g
- Cukrársky posyp DELÍCIA DECO, perličky bielo-strieborné 95 g
- Cukrársky posyp DELÍCIA DECO, cukor ružový trblietavý 100 g
- Cukrársky posyp DELÍCIA DECO, perličky strieborné 90 g
- Cukrársky posyp DELÍCIA DECO, perličky zlaté 90 g
- Cukrársky posyp DELÍCIA DECO, perličky dúhové 90 g
Zdobení tort a múčnikov nebolo nikdy zábavnejšie!
Jedlé cukrárske posypy sú úžasný vynález, ale skúste úplne čisto a citlivo ozdobiť šľahačkovú alebo krémovú čiapku napríklad pri muffinoch. Alebo na torte. Aj keď máte celkom isto šikovné ruky, tak jednoduché to nebude... aby zdobenie nebolo hnevanie, vyskúšajte špeciálnu zdobičku pre cukrárske posypy DELÍCIA DECO . Zdobička slúži pre pohodlné a bezchybné zdobenie múčnikov perličkami a dokonca aj jemnými posypmi. Tajomstvo zábavného zdobenia bez porušenia šľahačkových krémových alebo marcipánových dekórov spočíva v unikátnom nápade a konštrukcii zdobičky , ktorá sa skladá zo zásobníka a pinzety.
Pomocou pinzety so špeciálne tvarovaným zakončením jednoducho uchopíte drobné guľaté ozdoby ( perličky a guľôčky ) a umiestnite ich na tortu bez poškodenia polevy či šľahačky. Zásobník zdobičky je opatrený rastrom pre rovnomerné zdobenie jemnými posypmi. Funkcia rastra na zbobičke je unikátna a originálna, firemný designér František Fiala ( mimochodom autor veľmi úspešnej a ocenenej krájacej dosky VITAMINO ) sa inšpiroval tibetskými mníchmi. Tí podobnú metódu zdobenia uplatňujú pri tvorbe tzv. pieskových mandál. Nespotrebované posypy môžete vďaka zúženej násypke, ktorou vytvoríte zásobník s nasadeným viečkom, vrátiť pohodlne späť do pôvodnej fľaštičky.
Ako na to
Perličky nasypte do spodnej časti krabičky ( zásobníka ), pinzetou ich po jednej odoberajte a zdobte. Jemné posypy, ako je máčik, farebný cukor alebo čoko ryža, nasypte do zásobníka, uzavrite viečkom, premiestnite nad múčnik a pinzetou prechádzajte po rastri na viečku – hustotu posypu ovplyvníte rýchlosťou pohybu pinzety po rastri viečka. Nespotrebované posypy presypte zúženou násypkou späť do fľaštičky. Po použití zdobičku opláchnite, osušte a pinzetu skladujte v zdobičke.
Mandala znamená kruh alebo dokonca magický kruh. Aj keď toto slovo pochádza z východu, samotná mandala je nadkultúrnym symbolom jednoty a rovnováhy vyskytujúce sa vo všetkých dobách, kultúrach a náboženstvách. V najširšom zmysle sú mandaly diagramy, ktoré ukazujú, ako sa chaos stáva harmonickou formou. Mandaly je možné tvoriť rôznym spôsobom. Jedným z nich je tvorba z ofarbeného piesku, ryžovej múky či iného sypkého materiálu. Ich tvorba vyžaduje veľkú starostlivosť a trpezlivosť, čím predstavuje určitý rituál. Mandalu nájdeme napr. v Indii, v Tibete (práve tibetská mandala je tvorená z piesku a po dokončení je ničená), v Európe alebo napríklad v Amerike.
Komentáre
Pre možnosť pridávania komentárov je treba sa prihlásiť/zaregistrovať.
Zaregistrovať sa