info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa

8. kolo - technická výzva - Domáce šišky

Tescoma je hrdým partnerom televíznej súťaže Pečie celé Slovensko.

Technickou výzvou nedeľného večera boli Domáce šišky podľa receptu od porotkyne Petry. Zatiaľ čo v osobnej a kreatívnej výzve museli finalisti prekvapiť porotkyne, technická zase naopak prekvapila práve finalistov. Vyskúšajte si túto výzvu aj vy:

Domáce šišky

Domáce šišky od Petry

Ingrediencie

Cesto

  • 200 g plnotučné mlieko, vlažné
  • 7 g suchého droždia
  • 50 g vajec
  • 320 g polohrubej múky
  • 50 g cukru krupica
  • ½ čl jemnej soli
  • 42 g masla izbovej teploty
  • Olej na vyprážanie

Ganáž

  • 110g smotana
  • 65g Čokoláda horká
  • 65g Čokoláda mliečna
  • 25g Maslo

Tvarohová náplň

  • 100g tvaroh jemný
  • 50g pochúťková smotana kyslá
  • 60g med
  • ½ ks vanilkový lusk
  • ½ ks citrónová kôra

Višne

  • 250g višne mrazené
  • 100g višňové pyré
  • 60g med
  • 20g griotka

Postup

Cesto

  1. Zmiešajte ½ vlažného mlieka so štipkou cukru a vsypte droždie.
  2. Prelejte do misy od mixéru s hákom. Pridajte vajce a premiešajte
  3. Pridajte múku, cukor a soľ a miešajte na pomalom stupni kým sa suroviny nespoja.
  4. Pridajte maslo a miešajte na strednej rýchlosti.
  5. Nechajte vykysnúť 45 min, alebo kým nezdvojnásobí objem
  6. Rozdeľte na 10 častí a vytvarujte guličky
  7. Nechajte vykysnúť 15 min
  8. Pred dokysnutím vytvarujte pohárom jamku.
  9. Nechajte dokysnúť
  10. Vyprážajte z obidvoch strán do zlatova na teplote 170 C

Tvarohová náplň

  1. smotanu zohrejeme pod bod varu
  2. pridáme maslo a čokoládu
  3. dôkladne rozmiešame

Ganáž

  1. Tvaroh premiešame s pochúťkovou smotanou
  2. Pridáme med, citrónovú šťavu, vanilkový lusk
  3. Vymiešame hladkú náplň

Višne

  1. višňové pyré, med, višne krátko povaríme, redukujeme vodu
  2. dochutíme griotkou
  3. omáčka musí mať hustejšiu konzistenciu

Ďalší postup

  1. Namočte do polovice šišku jamkou do čokolády
  2. Jamku naplňte tvarohom a polejte višňami