7. kolo - osobná výzva - Quiche
7. kolo - osobná výzva - Quiche
Tescoma je hrdým partnerom televíznej súťaže Pečie celé Slovensko.
V nedeľnej osobnej výzve si súťažiaci museli poradiť s tradičným francúzskym slaným koláčom - quiche. O tom, či sa im to podarilo, sa presvedčte v receptoch zo siedmeho súťažného kola.
Alenkin špenátový quiche
Ingrediencie
Cesto
- 250 g hladkej múky
- 125 g masla
- 1 vajce
- soľ
Plnka
- 250 ml smotany na šľahanie
- 3 vajcia
- 250 g syr gouda
- 150 g slaniny
- 150 g kuracie prsia
- 2 cibule
- 1 pór
- 100 g syr v črievku
- špenátové listy
- červená paprika - čerstvá
- tymian
- cesnak
- 1 ks mozzarella
- paradajky
Postup
- Korpus - múku a vajce dáme do misy, posolíme a premiešame. Pridáme mierne zmäknuté maslo a rukami vypracujeme vláčne cesto. Keď je pekne hladké, zabalíme ho do fólie a na chvíľu uložíme do chladničky. Rúru predhrejeme na 180 °C
- Schladené cesto rozvaľkáme, vložíme ho do zapekacej nádoby a uhladíme aj po stranách. Popicháme vidličkou a predpečieme asi 15 minút
- Plnka - cesto vyberieme z rúry a kým mierne vychladne, pripravíme si plnku. Opražíme do sklovita cibuľku s jemne nasekanou slaninkou a kuracím mäsom. Pridáme posekaný pór, špenátové listy a červenú papriku. Okoreníme
- V mise rozmiešame vajíčka so sladkou smotanou, postrúhaným syrom, syrom v črievku a tymianom. Pridáme zmes z panvice a vylejeme na korpus. Na vrch poukladáme mozzarellu a paradajky
- Vložíme do rúry a pečieme cca 30 minút, kým quiche nemá zlatistú farbu
Zemiakový quiche podľa Ingy
Ingrediencie
Cesto
- 230 g studeného masla
- 340 g hladkej múky
- 70 g mlieka
- 10 g soli
Plnka
- 185 g ošúpaných zemiakov (2-3 stredné veľké kusy)
- 40 g tvrdý kozí syr (gouda)
- 100 g mäkký kozí syr
- 9-12 ks sušené paradajky
- ½ červenej cibule
- 40 g vlašských orechov
Zálievka
- 150 g mlieka
- 160 g šľahačky
- 1 vajce
- 2 žĺtka
- 22 g kukuričného škrobu
- 30 g tvrdého kozieho syra
- soľ
- čierne mleté korenie
Postup
- Korpus - múku zmiešame so soľou. Pridáme na kocky nakrájané studené maslo. Vymiešame, pridáme studené mlieko. Vypracované cesto vyvaľkáme a vyložíme do formy
- Plnka - zemiaky uvaríme a urobíme z nich pyré. Tvrdý syr nastrúhame. Všetky suroviny naukladáme do formy
- Zálievka - všetky suroviny na zálievku zmiešame
- Suroviny poukladané vo forme zalejeme zálievkou. Pečieme cca 40 min pri 180 - 200 °C
Hokkaidový quiche od Katky
Ingrediencie
Cesto
- 600 g hladkej múky
- 200 g tekvice hokkaido
- 100 g kyslej smotany
- soľ
- 2 vajcia
- 200 g masla
Plnka
- 250 g syru niva
- 250 g kyslej smotany
- 100 ml šľahačkovej smotany
- 4 vajcia
- 400 g hlivy ustricovej
- čerstvá bazalka
- soľ
- 3 PL olivového oleja
- korenie štyroch farieb drvené
- domáca zmes korenia
- cesnakové korenie
- 2 PL lyžičky sójovej omáčky
- čerstvá pažitka
- sušené brusnice
Postup
- Tekvicu hokkaido nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Uvarenú ju rozmixujeme na pyré a necháme vychladnúť
- Hlivu nakrájame na menšie kúsky a smažíme ju na panvici s olivovým olejom. Pridáme soľ, korenie, sušený cesnak, sójovú omáčku a restujeme
- Plnka - kyslú smotanu, šľahačku, soľ, korenie, sušený cesnak, vegetu a vajcia prešľaháme metličkovým mixérom na hladkú zmes. Syr niva nakrájame na malé kocky
- Korpus - navážime si múku, soľ, kyslú smotanu, vajcia a maslo a do zmesi pridáme vychladnuté pyré. Zamiesime nelepivé cesto, rozvaľkáme ho a vyložíme ním formu
- Do formy navrstvíme hlivu, čerstvú bazalku a nivu s brusnicami. Všetko zalejeme hotovou smotanovou plnkou
- Pečieme v rúre 35 min pri 200 °C. Po upečení dozdobíme pažítkou a bazalkou
Zeleninový quiche od Lucky
Ingrediencie
Cesto
- 500 g hladkej múky
- 200 g masla
- 1,5 lyžičky soli
- 2 vajcia
- 5 lyžíc studenej vody
Plnka
- 250 g syr ricotta
- 150 g kyslej smotany
- 100 g strúhaný parmezán
- 2 vajcia
- 3 cukety zelené
- 3 cukety žlté
- 3 hrubé mrkvy
- 1 baklažán
- Cesnakový prášok
- Soľ
- Rozmarín, tymian, oregano
- Olivový olej
Postup
- Cesto – studené maslo nakrájame na kocky a premiešame s múkou a soľou. Spracujeme na drobenku, pridáme vajíčko a vodu. Vytvoríme bochník a dáme na hodinku chladiť
- Cukety, mrkvu a baklažán nakrájame na tenké plátky, dáme do misy a osolíme, aby zelenina pustila čo najviac vody
- Plnka – syr ricotta zmiešame s vajíčkom a polovicou nastrúhaného parmezánu. Pridáme cesnakový prášok, soľ, korenie a bylinky
- Cesto vyvaľkáme na veľký kruh hrubý 3 – 4 mm a vložíme ho do formy (vymastenej alebo vystlanej papierom na pečenie). Cesto poprepichujeme vidličkou, položíme naň papier na pečenie a zaťažíme napr. ryžou. Dáme do rúry na 10 min zapiecť pri teplote 180 stupňov
- Z misy so zeleninou vylejeme vypotenú vodu, pridáme trocha olivového oleja a byliniek. Z pásikov zeleniny začneme robiť roládu, postupne striedame zeleninu podľa farieb, aby sme vytvorili pekný farebný kruhový vzor. Zelenina musí byť uložená čo najhustejšie, aby sa nevytvorili medzery po odparení vody
- Korpus naplníme ricottou a ozdobíme stočenou zeleninou. Na záver posypeme zvyškom parmezánu. Dáme opäť piecť na 30 – 40 min pri teplote 180 stupňov
Miňov syrovo-šunkový quiche
Ingrediencie
Cesto
- 230 g hladkej múky
- 150 g špaldovej múky
- 2 žĺtka
- 200 g masla
- ½ KL soli
- Voda (podľa potreby)
Plnka
- 1 stredne veľká červená cibuľa
- 80 g schwartzwaldskej šunky
- 80 g čerstvý baby špenát
- 2 – 3 strúčiky cesnaku
- 250 g syr riccota
- 100 ml smotany na šľahanie
- 4 vajcia
- 50 g strúhaný parmezán
- Soľ, korenie (podľa chuti)
- Muškátový oriešok
- 50 ml oleja
- 100 g cherry paradajky
Postup
- Cesto – zo surovín pripravíme kompaktné cesto, ktoré necháme v chladničke odpočívať asi 15 minút. 2/3 cesta rozvaľkáme a vložíme do formy, vymastenej a vysypanej múkou, z druhej časti vytvoríme vrkoč na ozdobenie
- Cesto dáme predpiecť do vyhriatej rúry a pečieme pri 180°C asi 15 minút
- Plnka – cibuľku nakrájame na jemno a osmažíme na oleji. Pridáme na rezance nakrájanú šunku, zľahka orestujeme, pridáme špenát, odstavíme
- Riccotu, smotanu a 2 vajcia zmiešame, pridáme soľ, korenie a parmezán. Do tejto zmesi vmiešame restovanú zmes
- Vlejeme na korpus, ozdobíme vrkočom, cherry paradajkami a do stredu rozbijeme 1 vajce. Vrkoč potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C asi 35 minút
Nadin quiche inšpirovaný Talianskom
Ingrediencie
Cesto
- 280 g hladkej múky
- 1 lyžička soli
- 170 g masla
- 4 – 6 lyžíc studenej vody
Plnka
- 150 g mozzarelly
- 40 g parmezánu
- 3 vajcia
- 240 ml šľahačky
- 1 lyžička soli
- Tymian
- Bazalka
- Čierne korenie
- 100 g cherry paradajky
Postup
- Cesto – múku, soľ a nakrájané zmäknuté maslo dáme do robota a spolu miešame do konzistencie mokrého piesku. Pridáme vodu a už len krátko zamiešame (cesto nemusí byť úplne jednotná hmota). Zabalíme do fólie a necháme odpočívať v chladničke
- Po odpočinutí cesto premiesime, vyvaľkáme a prenesieme do formy. Popicháme a necháme vychladiť. Zakryjeme papierom, na ktorý nasypeme suchú fazuľu alebo ryžu, pečieme 15 minút na 175 stupňoch. Potom odoberieme papier so záťažou a pečieme ďalších 15 minút. Necháme vychladnúť
- Plnka – na korpus dáme nastrúhanú mozzarellu a parmezán, zalejeme šľahačkou zmiešanou s vajíčkami, soľou, tymiánom, bazalkou a čiernym korením. Navrch naukladáme nakrájané paradajky a pečieme na 170 stupňoch cca 35 minút
Všetky recepty sú použité so súhlasom RTVS - Pečie celé Slovensko.
Súvisiaci tovar
19,90 €
(vrátane DPH)
17,90 €
(vrátane DPH)
Video
28,90 €
(vrátane DPH)
Video
Doprava zdarma
99,90 €
(vrátane DPH)
Prečítajte si tiež

1. kolo - osobná výzva - Bábovky
11. 10. 2021
| Prečítané 1450x

1. kolo - kreatívna výzva - TORTY
11. 10. 2021
| Prečítané 1463x

2. kolo - osobná výzva - Cheesecakes
18. 10. 2021
| Prečítané 1354x

2. kolo - kreatívna výzva - Tartaletky
18. 10. 2021
| Prečítané 2423x

1. kolo - technická výzva - Laskonky
11. 10. 2021
| Prečítané 1457x

2. kolo - technická výzva - Štrúdľa
18. 10. 2021
| Prečítané 1089x

3. kolo - osobná výzva - Chleby
25. 10. 2021
| Prečítané 1172x

3. kolo - kreatívna výzva - Folklórne torty
25. 10. 2021
| Prečítané 1123x

3. kolo - technická výzva - Bratislavské rožky
25. 10. 2021
| Prečítané 1552x

4. kolo - osobná výzva - Mrkvové dezerty
1. 11. 2021
| Prečítané 1256x

4. kolo - kreatívna výzva - Makrónky
1. 11. 2021
| Prečítané 1792x

4. kolo - technická výzva - Zamatová roláda
1. 11. 2021
| Prečítané 1742x

5. kolo - osobná výzva - Slané pečivo
8. 11. 2021
| Prečítané 1810x

5. kolo - kreatívna výzva - Strašidelné torty
8. 11. 2021
| Prečítané 786x

5. kolo - technická výzva - Kornútky
8. 11. 2021
| Prečítané 998x

6. kolo - osobná výzva - Cakesicles
15. 11. 2021
| Prečítané 876x

6. kolo - kreatívna výzva - Sušienkové monumenty
15. 11. 2021
| Prečítané 602x

6. kolo - technická výzva - Likérové špice
15. 11. 2021
| Prečítané 1174x
Komentáre
Pre možnosť pridávania komentárov je treba sa prihlásiť/zaregistrovať.
Zaregistrovať sa