Radi by sme vám ukazovali len to, čo vás zaujíma, teda nevšedné nápady pre varenie a bývanie. Nielen to nám umožňujú súbory cookies. Kliknutím na „Prijať všetko“ súhlasíte s používaním všetkých typov cookies, v časti „Predvoľby“ si môžete vybrať, ktoré povolíte. Súhlas je možné odmietnuť kliknutím na „Odmietnuť všetko“ (netýka sa tzv. základných cookies). Nastavenie je možné kedykoľvek zmeniť. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov.
Tescoma je hrdým partnerom televíznej súťaže Pečie celé Slovensko.
Technická výzva v šiestom kole dala súťažiacim zabrať. Likérovým špicom je ťažké odolať. No ešte ťažšie je ich pripraviť. Vyskúšajte si aj vy svoje technické zručnosti a pripravte si tie NAJ špice podľa receptu od porotkyne Petry.
Sú dezertom, pri ktorom ľudia ani nevedia, koľko zručnosti za ním väzí. Klasiku už každý pozná. U profesionálov je základ bufler, doplnený poctivým vareným čokoládovým krémom . Naplnené pravým vaječným likérom, zaliate do tmavej čokolády. Tu sme tiež pripravili prekvapenie, aby sme ukázali, že aj špice sa dajú obmeniť k tejto dobe. Polovica špicov (6) bude klasických a druhá polovica bude ovocná, jahodový krém zaliaty v Ruby čokoláde s čokoládovým likérom, ala jahody v čokoláde. Je dôležité aby nebola zmes na buflery a krém riedky, potom nedržia správne tvar. Náročnejšia je technika striekania špicov, ak sa nezosúladí rýchlosť a sila tlačenia, tak budú špice krivé, nebude v nich miesto na likér, alebo opačne likér vytečie po stranách. A čerešničkou na torte je namáčanie špicu dole hlavou do čokolády.