6. kolo - osobná výzva - Cakesicles
6. kolo - osobná výzva - Cakesicles
Tescoma je hrdým partnerom televíznej súťaže Pečie celé Slovensko.
Domácim nanukom neodolá žiadne dieťa ani dospelý. Či už pripravujete nanuky pečené alebo nepečené, vždy je to výzva. A nanuky boli aj osobnou výzvou súťažiacich v šiestom kole súťaže Pečie celé Slovensko v nedeľu večer. Ako si s nimi poradili? Posúďte sami v receptoch:
Alenkine párty cakesicles
Ingrediencie
Cesto
- 5 vajec
- 5 lyžíc kryštálový cukor
- 5 lyžíc polohrubá múka
- ½ prášok do pečiva
Plnka
- 350 g marhuľový kompót
- 100 g maslo
- 50 g práškový cukor
- Punčová aróma
- 5 lyžíc rum
- 2 lyžice mascarpone
Postup
- Z vajec, cukru, múky a PDP urobíme a upečieme klasické piškótové cesto. Po vychladnutí ho rozdrvíme
- Marhuľový kompót rozmixujeme a všetky ingrediencie zmiešame s rozdrveným korpusom. Formičky naplníme zmesou, necháme v mrazničke stuhnúť, polejeme farebnou čokoládou a ozdobíme
Ingine pečené nanuky pre deti
Ingrediencie
Cesto
- 130 g cukor
- 4 vajíčka
- 130 g hladká múka
- 3 g prášok do pečiva
- 95 g med
- 30 g maslo
- 20 g mlieko
- 50 g biela čokoláda
- 70 g kysla smotana
- 180 g pyré rakytník
- 60 g cukor
- 3 g pektín
Poleva
- 300 g biela čokoláda
- 15 g kakao maslo
- 15 g slnečnicový olej
Postup
- Maslo, med a mlieko roztopíme. Bielka vyšľaháme spolu s polovicou cukru. Žĺtka s druhou polovicou cukru. K žĺtkam primiešame preosiatu múku a prášok do pečenia. Pridáme tekutú masu a nakoniec vmiešame bielka.
- Pečieme na 180 stupňoch 10 minút
- Kým sa pečie cesto spravíme si rakytníkovú plnku. Pyré zohrejeme. Pridáme cukor s pektínom a privedieme k varu.
- Roztopíme čokoládu a vymiešame s kyslou smotanou. Upečene cesto rozdrvíme a spojíme s čokoládovo- smotanovou masou. Cesto natlačíme do formičiek a dáme zmraziť
- Čokoládu, olej a kakao maslo roztopíme, schladíme na izbovú teplotu a obalíme zmrazené cakesicles
Pečené nanuky na rozlúčku so slobodou od Katky
Ingrediencie
Cesto
- 1 vajce
- 50 g mleté mandle
- 55 g kakao
- 1 malá lyžička instantnej kávy
- 200 g hladkej špaldovej múky
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- ½ lyžičky sódy bikarbóny
- 120 g maslo izbovej teploty
- 150 g cukor práškový
- 1 lyžička vanilkový extrakt
Obter
- 400 g horká čokoláda
- 1 PL olivový olej
- 200 g ruby čokolády
- 200 g karamelovej čokolády
Arašidová náplň
- 250 ml šľahačková smotana
- 120 ml mandľové mlieko
- 140 g velvet karamelová čokoláda
- 40 g práškový cukor
- 60 g mleté arašidy nesolené
- 20 g celé arašidy nesolené
- 1 PL prášková želatína
- 200 g arašidová pasta
- Upečené nadrvené čokoládové keksíky
Ozdoby
- 3 ks Čerstvé jahody
- 9 ks čerstvé čučoriedky
- 3 strapce čerstvé ríbezle
- 20 g lyofilizované dračie ovocie
- Jedlé kvety
Poleva
- 3 ks čerstvých jahôd
- 9 ks čerstvých čučoriedok
- 3 strapce čerstvých ríbezlí
- 20 g lyofilizované dračie ovocie
- Jedlé kvety
Postup
- Korpus - suroviny zmiešame na hladkú zmes, ktorú rozvaľkáme medzi silikónovými podložkami. Vykrojíme si kolieska (cca 12 ks) a zo zvyšku vytvoríme spodný plát pod nanuky. Pečieme cca 7 minút pri 180 stupňoch
- Arašidová náplň - do hrnca nalejeme šľahačku, do nej nasypeme želatínu, necháme ju zmäknúť, potom ju v šľahačke zohrejeme. Horúcu zmes dáme do šľahača, pridáme čokoládu a vyšľaháme do hladka. Pridáme mlieko, cukor, arašidovú pastu a nadrvené arašidy. Zmes nalejeme do upečených vychladnutých foriem, ktoré sme jemne vymastili. Vložíme paličky a do každého nanuka ešte vložíme nadrvené keksíky. Dáme primrznúť do šokera
- Ozdoby - použijeme modelovaciu hmotu, čokoládu, vykrajovačky a formičky. Pripravíme si ovocie a servírovací podnos
- Poleva - zohrejeme si čokoládu a dáme do nej trochu oleja. Zamrznuté nanuky po jednom omočíme v čokoláde a odložíme ich na papier na pečenie. Dozdobíme pripravenými ozdobami
Bezlepkové nanuky podľa Lucky
Ingrediencie
Mandľový korpus
- 1 hrnček mandľovej múky
- 1/2 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky sódy bikarbóny
- 1,5 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 2 lyžice oleja rastlinného
- 3/4 hrnčeka cukru
- 2 vajcia
- 1/4 lyžičky mandľového extraktu
- 6 lyžíc kyslej smotany (tučný smotanový jogurt)
Plnka mandľová
- 2 lyžice mandľovej pasty
- 2 lyžice masla
Čučoriedková plnka
- 100 g čučoriedkového pyré
- 2 lyžice cukru
- Limetková šťava
- 2 ks žĺtka
- 2 lyžice masla
Poleva
- 200 g dekoračnej polevy ružovej
- 200 g dekoračnej polevy melt čiernej
- Farby na čokoládu – biela, ružová, fialová
Dekorácia
- Lyofilizované maliny
- Zlatý plátok
- Zlatý prach
- ružová/fialová stužka
- deko krabička s papierovou slamou
Postup
- Zapneme rúru na 180 stupňov a nachystáme si formu na pečenie 20cm, vystelieme papierom
- Pistáciový korpus - kuchynským procesorom rozsekáme pistácie na drobno. V menšej mise zmiešame rozdrvené pistácie, múku, pp, soľ a sódu bikarbónu, dáme stranou. Robotom dáme miešať maslo s olejom do krémova, pridáme cukor a mixujeme do homogénnej konzistencie, potom vajíčko a bielok. Potom extrakty, smotanu a mlieko. Keď je pekná homogénna zmes, odstavíme z robota a suchú zmes už domiešame ručne. Cesto dáme piecť na 180C približne 25 min.
- Príprava formy - kým sa pečie korpus, namaľujeme formu štetcami - bielu, ružovú a fialovú. Kým farby budú schnúť nahrejeme čokoládu ružovú aj čiernu, vlejeme do foriem (4 formy ružové, 4 formy čierne). Pekne štetcom rozotrieme po všetkých stranách, vsunieme paličku cez otvor a necháme stuhnúť. Ak bude nutné, zopakujeme proces druhý krát, aby forma bola rovnomerne na všetkých stranách pokrytá
- Vyberieme cesto z rúry a dáme hneď chladiť. Kým sa chladí, pripravíme malinovú plnku
- Malinová plnka - prevaríme maliny a prepasírujeme, aby sme sa zbavili semiačok. Do hrnca dáme žĺtka s cukrom, poriadne premiešame, pridáme prepasírované malinové coulis, premiešame a dáme variť na pomalom ohni (alebo nad vodným kúpeľom). Keď plnka zhustne odstavíme a po chvíli dáme maslo, poriadne premiešame. Ešte raz prepasírujeme, dáme do inej vychladenej misky a dáme rýchlo na chlad
- Vychladnutý korpus rozdrvíme čo najviac rukami, pridáme pistáciovú pastu a maslo, poriadne celú hmotu premačkáme. Ak je dostatočne spracovaná, začneme plniť formy tak, aby ostal menší priestor aj na malinovú plnku (cca 2/3 pistáciová a 1/3 malinová). Poriadne zarovnáme a upravíme paličky. Musí to byť cca 1mm pod okraj, dáme chladiť
- Nahrejeme zbytok čiernej a ružovej čokolády a zalejeme cakesicles, zatrasieme celou formou, aby sa čokoláda usadila, prípadne špachtľou/škrabkou zarovnáme povrch a okraje. Dáme rýchlo stuhnúť.
- Nachystáme si suroviny na dekoráciu. Nasekáme zvyšné pistácie, rozdrvíme lyofilizované maliny a zbytok ružovej čokolády dáme do vrecka s úzkou špičkou. Vytiahneme stuhnuté cakesicles a zdobíme vreckom, hneď posypeme pistáciami a malinami. Dozdobíme prachom a zlatým plátkom. Ak sa časovo stíha, dozdobíme paličku stužkou
- Hotové cakesickles dáme na podnos
Miňove svadobné cakesicles
Ingrediencie
Cesto
- 80 g maslo
- 100 g biela čokoláda
- 2 vajcia
- 65 g kryštálový cukor
- 65 g hladká múka
- ½ prášok do pečiva
- 1 pl capuccino prášok
- 150 g gaštanové pyré
- 40 g biela čokoláda
- 30 ml smotana 33%
- 1 ks citrón
- 100 g sušené marhule
- 100 ml likér
Farebný fondán
- 100 g Čierny
- 100 g Biely
- Zlatá prášková farba
- Hotová zmes na krajku
Poleva
- 300 g extra biela čokoláda
Postup
- Cesto - roztopíme si maslo, pridáme 100 g bielej čokolády. Vymiešame vajcia s cukrom do peny. Pridáme do nich múku s práškom do pečiva a práškom capuccino. Zapracujeme. Pridáme zmes masla a bielej čokolády. Celú zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 190 °C asi 15-20 minút
- Po upečení necháme vychladnúť, rozdrobíme a pridáme nastrúhané gaštanové pyré a čokoládovú ganache z 30 ml smotany a 40 g bielej čokolády, marhule napučané v likéri a citrónovú šťavu a kôru
- Túto zmes plníme do pripravených foriem na nanuky
- Do zmesy vložíme paličky a necháme zmrznúť
- Zmrznuté nanuky namáčame v rozpustenej poleve a ozdobíme
Abstraktné cakesicles k výročiu od Mareka
Ingrediencie
Cesto
- 2 vajcia
- 2 PL kryštálový cukor
- 2 PL hladká múka
- 2 PL olej
- Červené gélové farbivo
- Jahodová aróma
Jahodová náplň
- 250 g mrazené jahody
- 30 g kryštálový cukor
- 1 ČL agar
Mascarpone krém
- 250 g Marcarpone
- 40 g práškový cukor
- 100 ml šľahačka 35%
Na polievanie a zdobenie
- Pralinková mliečna čokoláda
- Pralinková horká čokoláda
- Bio Kakaová hmota – kúsky
- Trblietavé práškové farby – zlatá, strieborná, bordová
- Silný alkohol s obsahom alkoholu viac ako 50%
Postup
- Postup na cesto – zapneme rúru a dáme vyhrievať na 200 stupňov. Vajíčka a kryštálový cukor dáme do misky od robota a šľaháme do peny. Pridáme hladkú múku, ktorú zľahka zapracujeme a následne olej. Vylejeme na plech, rozotrieme do hrúbky ako na veľmi tenkú roládu a pečieme
- Postup na jahodovú náplň – jahody dáme spolu s cukrom do hrnca a rozpustíme. Pridáme agar a necháme chvíľku prevrieť. Ponorným mixérom jahody čiastočne rozmixujeme. Necháme vychladnúť
- Postup na mascarpone krém – mascarpone vymiešame spolu s cukrom. Pridáme šľahačku, ktorú len čiastočne vyšľaháme. Pridáme asi 4 PL jahodovej náplne. Premiešame
- Celkový postup – do plastovej formy dáme mascarpone krém. Potom cesto, ktoré natrieme jahodovou náplňou, na to cesto a následne krém. Necháme dobre stuhnúť a následne namáčame do čokolády a zdobíme snehovými pusinkami
- Druhý variant – cesto rozdrobíme a pridáme mascarpone krém a 2 polievkové lyžice jahodovej náplne. Ak je potrebné, pridáme ešte viac a vypracujeme hmotu. Do silikónových foriem urobíme farbivami ornamenty, následne vylejeme formy čokoládou, takým spôsobom ako keď sa robia pralinky. Necháme vychladnúť a následne plníme hmotou, ktorú zalejeme čokoládou. Necháme stuhnúť.
Nadine valentínske pečené nanuky
Ingrediencie
Cesto
- 200 g tmavej čokolády
- 200 g masla
- 1 lyžica instantnej kávy
- 170 g hladkej múky
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 300 g cukru
- 25 g čierneho kakaa
- 3 vajcia
- Soľ
- 75 ml cmaru
Maslový krém
- 100 g masla
- 150 g cukru
- 25 ml vaječného likéru
Poleva a ozdoby
- 400 g bielej čokolády
- Ružová poťahovacia hmota
- Červená potravinárska farba
- Čerstvé ríbezle
Postup
- Cesto – vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s čokoládou a pridáme kávu. V miske si zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva a cukor. Cmar zmiešame s vajíčkami. Všetko spolu zmiešame a vylejeme na plech. Pečieme pri 150 stupňov cca 20 minút
- Maslový krém – maslo s cukrom vyšľaháme do peny a pridáme vaječný likér
- Upečené a vychladnuté cesto nastrúhame alebo rozdrobíme a zmiešame s maslovým krémom
- Formičky na nanuky naplníme bielou čokoládou, ktorú necháme stuhnúť. Potom vlejeme pripravenú plnku a znovu zalejeme bielou čokoládou. Po stuhnutí vyberieme z formy a ozdobíme.
Všetky recepty sú použité so súhlasom RTVS - Pečie celé Slovensko.
Súvisiaci tovar
13,20 €
(vrátane DPH)
Video
15,20 €
(vrátane DPH)
Video
8,90 €
(vrátane DPH)
Video
11,90 €
(vrátane DPH)
Video
27,60 €
(vrátane DPH)
Prečítajte si tiež

1. kolo - osobná výzva - Bábovky
11. 10. 2021
| Prečítané 1450x

1. kolo - kreatívna výzva - TORTY
11. 10. 2021
| Prečítané 1463x

2. kolo - osobná výzva - Cheesecakes
18. 10. 2021
| Prečítané 1354x

2. kolo - kreatívna výzva - Tartaletky
18. 10. 2021
| Prečítané 2423x

1. kolo - technická výzva - Laskonky
11. 10. 2021
| Prečítané 1457x

2. kolo - technická výzva - Štrúdľa
18. 10. 2021
| Prečítané 1089x

3. kolo - osobná výzva - Chleby
25. 10. 2021
| Prečítané 1172x

3. kolo - kreatívna výzva - Folklórne torty
25. 10. 2021
| Prečítané 1123x

3. kolo - technická výzva - Bratislavské rožky
25. 10. 2021
| Prečítané 1552x

4. kolo - osobná výzva - Mrkvové dezerty
1. 11. 2021
| Prečítané 1256x

4. kolo - kreatívna výzva - Makrónky
1. 11. 2021
| Prečítané 1792x

4. kolo - technická výzva - Zamatová roláda
1. 11. 2021
| Prečítané 1742x

5. kolo - osobná výzva - Slané pečivo
8. 11. 2021
| Prečítané 1810x

5. kolo - kreatívna výzva - Strašidelné torty
8. 11. 2021
| Prečítané 786x

5. kolo - technická výzva - Kornútky
8. 11. 2021
| Prečítané 998x
Komentáre
Pre možnosť pridávania komentárov je treba sa prihlásiť/zaregistrovať.
Zaregistrovať sa