4. kolo - technická výzva - Zamatová roláda
4. kolo - technická výzva - Zamatová roláda
Tescoma je hrdým partnerom televíznej súťaže Pečie celé Slovensko.
V štvrtom kole čakala na súťažiacich technická výzva - Roláda. Vyskúšajte si aj vy pripraviť tú naj zamatovú roládu podľa receptu od porotkyne Petry.
Zamatová roláda od Petry
Ingrediencie
Roládová hmota kakaová
- Bielka 5ks (120g)
- Žĺtky 5ks (100g)
- Cukor krupicový 155g
- Kakao 50g
Vanilkový a kakaový krém
- Mlieko 400ml
- Kryštálový cukor 50g
- Krémový prášok (Gustin) 40g
- Vanilínový lusk 1/2ks
- Zmäknuté maslo 250g
- Kakao 40g
Čokoládová poleva
- Horká čokoláda 130g
- Olej trochu na rozriedenie
Postup
Roládová hmota kakaová
- Bielka s 2/3 cukru vyšľaháme na tuhý sneh. 1/3 cukru a žĺtky vymiešame.
- Obidve hmoty spolu spojíme a primiešame preosiate kakao.
- Rozotrieme na plech pokrytý papierom a pri teplote 180°C pečieme približne 15-20min.
- Vychladíme.
- Je potrebné dať pozor, aby sa roláda nevysušila.
Vanilkový a kakaový krém
- Zohrejeme 300ml mlieka s cukrom a naškrabanou vanilkou, 100ml zvyšného mlieka zmiešajte v druhej miske s krémovým práškom.
- Zmiešame obe zmesi a uvaríme.
- Misku zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
- Vychladnutý krém dáme šľahať, postupne pridávame maslo a vymiešame do hladkého krému.
- Krém si rozdelíme na dve rovnaké časti.
- Do jednej časti zľahka vmiešame kakaový prášok.
- Z upečeného plátu stiahneme papier na pečenie.
- Následne na tú stranu (z ktorej sme stiahli papier) rovnomerne nanesieme biely krém.
- Naň zas rovnomerne nanesieme kakaový krém a pomocou papiera rovnomerne zatočíme.
- Roládu dáme zatuhnúť.
Čokoládová poleva
- Čokoládu nahrejeme, pridáme olej na rozriedenie a na dosiahnutie lesku.
- Dôkladne vymiešame.
Nápis Pečie celé Slovensko
- Nápis urobíme z roztopenej bielej čokolády 50g
Všetky recepty sú použité so súhlasom RTVS - Pečie celé Slovensko.
Súvisiaci tovar
13,20 €
(vrátane DPH)
Video
15,20 €
(vrátane DPH)
10,30 €
(vrátane DPH)
Video
36,90 €
(vrátane DPH)
Video
5,30 €
(vrátane DPH)
Video
2,59 €
(vrátane DPH)
Prečítajte si tiež

3. kolo - kreatívna výzva - Folklórne torty
25. 10. 2021
| Prečítané 1104x

3. kolo - technická výzva - Bratislavské rožky
25. 10. 2021
| Prečítané 1539x

4. kolo - osobná výzva - Mrkvové dezerty
1. 11. 2021
| Prečítané 1241x

4. kolo - kreatívna výzva - Makrónky
1. 11. 2021
| Prečítané 1768x
Komentáre
Pre možnosť pridávania komentárov je treba sa prihlásiť/zaregistrovať.
Zaregistrovať sa