4. kolo - kreatívna výzva - Makrónky
4. kolo - kreatívna výzva - Makrónky
Tescoma je hrdým partnerom televíznej súťaže Pečie celé Slovensko.
Štvrtá kreatívna výzva patrila Makrónkam. Kto by nemiloval túto malú maškrtu, ktorej príprava si okrem iného vyžaduje obrovskú dávku trpezlivosti? A ako si s makrónkami poradili súťažiaci si môžete pozrieť v originálnych receptoch.
Alenkina makrónková pláž
Ingrediencie
Makrónky
- 150g mandľovej múky
- 150g práškového cukru
- 55g bielkov
- 55g bielkov
- 150g kryštálového cukru
- 40g vody
- Gélové farby
Plnka
- 500 g bielej čokolády
- 240 g šľahačkovej smotany
- 4 čajové lyžičky kokosového extraktu
Karamelizovaný kokos
- 70 g strúhaného kokosu
- 60 g kryštálového cukru
- 2 polievkové lyžice vody
- 150 g tmavej čokolády
- 100 g šľahačkovej smotany
- Maliny a čučoriedky do stredu makrónky
Postup
- Vezmeme si mandľovú múku a práškový cukor a spolu si ich zomelieme a preosejeme cez sitko. K mandliam s cukrom vylejeme presne 55g bielkov a premiešame gumenou vareškou – máme hotovú mandľovú pastu
- Do hrnca s rúčkou dáme 150g kryštálového cukru a prilejeme 40g vody a dáme zohrievať na max výkon
- Ak teplota sirupu dosiahne cca. 105 stupňov začneme šľahať 55g bielkov so štipkou soli
- Ak cukrový sirup dosiahne teplotu 118 stupňov / tu budeme potrebovať kuchynský teplomer/ prilejeme ho k už spolovice vyšľahaným bielkom opatrne, ale naraz pomalým prúdom
- Šľaháme až kým nemáme tuhý, lesklý sneh – aspoň 5 minút
- Do snehu môžeme pridať gélové cukrárske farbivo – ja som pridala až do hotovej hmoty
- Sneh vmiešame ručne gumenou vareškou k mandľovej paste, jemnými pohybmi podoberáme pastu, aby sme vmiešali sneh
- Keď máme zmes hotovú, vymiešanú naplníme cukrárske vrecko s okrúhlou špičkou a striekame kolmo na plech na podložku, alebo papier na pečenie. Mne sa najlepšie osvedčili silikónové podložky
- Keď už máme plný plech, jemne ním 2-3x treskneme o pracovnú dosku
- Pečieme pri teplote 135 stupňov 16 minút
- Plnka - cukor s vodou dáme do panvice a zohrievame pri stredne vysokej teplote pokým sa cukor neroztopí. Potom pridáme strúhaný kokos a za stáleho miešania ho pražíme okolo 5 minút. Po opražení ho hneď vysypeme z panvice a necháme vychladnúť
- Čokoládu so smotanou roztopíme vo vodnom kúpeli (v teplovzdornej miske položenej na hrnci s vriacou vodou). Pridáme kokosový extrakt a karamelizovaný kokos, ktorý sme ešte rozmixovali
- Hotový krém zložíme zo sporáka a necháme pri izbovej teplote vychladnúť
Talianske pepermintové makrónky podľa Bei
Ingrediencie
Makrónky
- 150 g mandľovej múčky
- 150 g práškového cukru
- 55 g vaječných bielkov izbovej teploty
- 42 g vody
- 150 g kryštálového cukru
- 55 g vaječných bielkov izbovej teploty
- Štipku soli
- na dekorovanie – kakao, matcha čaj, mletý šafrán (alebo podľa vlastného vkusu ľubovoľnú gélovú farbu)
Pepermintová ganache
- 150 g smotany na šľahanie 33%
- 300 g horkej čokolády
- 80 g masla izbovej teploty
- Cca 100 g hustého pepermintového sirupu
Postup
- Mandľovú múku a práškový cukor nasypeme do kuchynského robota a premiešame 2–3 krát v krátkych sekvenciách. Poriadne preosejeme (môžeme aj dva krát).
- Suchú zmes preložíme do misy a prepojíme s prvou polovicou (55 g) bielkov do hustej pasty
- Medzitým dáme kryštálový cukor a vodu do hrnca na stredný plameň
- Keď cukrový sirup dosiahne teplotu 104°C, začneme šľahať sneh z druhej polovice (55 g) bielkov so štipkou soli pri vyššej rýchlosti a po dosiahnutí 119°C ho za stáleho miešania pomaly vylievajte rovnomerne do snehu
- Pokračujeme v šľahaní pri strednej rýchlosti, pokiaľ sneh nie je úplne tuhý a hladký
- Rúru dáme zohrievať na 90°C v režime teplý vzduch, pripravíme plech s formou na makrónky a tiež cukrárske vrecko so stredne veľkou hladkou špičkou (pre lepšiu manipuláciu ho vsadíme do vyššieho pohára)
- Stierkou preložíme tretinu snehu k mandľovej paste a premiešame. Potom postupne pridávame zvyšný sneh, opatrne zapracovávame stierkou – vo výsledku musí mať zmes konzistenciu tečúcej lávy
- Zmes okamžite prelejeme do cukrárskeho vrecka a striekame jednotlivé makrónky
- Po nanesení poriadne pobúchame plechom, aby sme odstránili prípadné vzduchové bubliny a vložíme do vyhriatej rúry
- Sušíme po dobu 7 minút, potom teplotu zvýšime na 140°C a sušíme ďalších cca 10 minút (v závislosti od veľkosti jednotlivých makróniek a výkonu rúry)
- Po upečení necháme úplne vychladnúť a až potom odlepíme kúsky od podložky
- Táto dávka vystačí približne na dva plné plechy, s každým pracujeme samostatne – najskôr nastriekame a dáme piecť prvý. Zmes nechávame vo vrecku a druhý plech striekame až tesne pred dopečením prvého
- Plnka - do väčšej misy nasypeme čokoládu. V hrnčeku začneme variť smotanu. V okamihu, ako začne vrieť, ihneď ju odstavíme a zalejeme ňou čokoládu. Na chvíľu prekryjeme a krúživým pohybom necháme čokoládu rozpúšťať
- Neskôr stierkou miešame do doby, pokiaľ sa čokoláda nerozpustí
- Následne pridáme maslo, rozdelené na menšie kúsky, zapracujeme a nakoniec pridávame sirup (priebežne ochutnávame, aby sme dosiahli vyváženú chuť)
- Necháme vychladnúť a potom pomocou zdobiaceho vrecka plníme makrónky
- Zdobenie pomocou kakaa, čaju, korenia a podobne robíme až na nastriekané makrónky pomocou malého sitka
Ingine levanduľovo-marhuľové makrónky
Ingrediencie
Makrónky
- 225g práškový cukor
- 225g mandľová múka
- 166g bielka
- 225g kryštálový cukor na sirup
- 56g voda na sirup
- prášok mrazom sušených čučoriedok
- matcha prášok
Mrhuľové konfi
- 200g marhuľové pyré
- 50g cukor kryštálový
- 3g pektín
Ganache s levanduľou
- 240g biela čokoláda
- 550g šľahačka
- 1.5 polievkové lyžice sušenej levandule
- 20g maslo
Postup
- Práškový cukor a mandľovú múku zmiešame a preosejeme. Do polovice pridáme mrazom sušené čučoriedky, do druhej matcha a do každej pridáme rovnakú časť bielkov. Pripravíme makronáž
- Z cukru a vodu uvaríme rozvar na 118 stupňov
- Keď sirup dosiahne 100 stup+nov začneme šľahať bielka, potom po mise vylejeme sirup a vyšľaháme na pevný sneh
- Sneh rozdelíme na 2 časti a na 3krát pridáme do každej makronáže
- Každú makronáž dáme do šáčku a nastriekame makrónky cca 3cm, pobúchame plechom o stôl, aby vyšiel vzduch, pečieme cca 10-12min na 140 stupňov s ventilátorom. Pečenie závisí od rúry
- Levanduľová ganache - polovicu šľahačky s levanduľou privedieme k varu a necháme chvíľu lúhovať. Zohrejeme, cez sitko vylejeme na roztopenú čokoládu. Vychladíme a pridáme maslo. Pridáme zbytok šľahačky a necháme vychladiť v chladničke cez noc
- Marhuľové konfi - cukor zmiešame s pektínom. Pyré zohrejeme, pridáme cukor s pektínom, zohrejeme. Necháme vychladnúť
- Makrónky naplníme ganache, do vnútra dáme konfi, spojíme a dáme odležať do chladničky
Makrónkové obláčiky podľa Julky
Ingrediencie
Makrónky (na 3x)
- 300 g práškového cukru
- 350 g kvalitnej mandľovej múky
- 220 g odležaných bielkov
- 300g cukru
- 70 g vody
Čokoládová ganache
- 200 g bielej čokolády
- 80 g masla izbovej teploty
- 240 g smotany min. 30%
- 20 g cukru
Postup
- Mandľovou múku vložíme do sekáčika a na najvyšší stupeň ju mixujte asi 1 minútu. Potom ju preosejte cez jemné sito a prípadné väčšie kusy vyhodíme. Zmiešame ju s preosiatym práškovým cukrom v mise.
- Bielky odvážime na 2 rovnaké polovice a prvá časť zafarbíme gélovým farbivom. Zafarbenú časť bielkov spojíme stierkou s mandľovou múkou a necháme bokom
- Do misy robota nalejeme druhú polovicu bielkov, pridáme štipku soli a necháme si pripravené spolu s balónovú metlou
- Na cukrový rozvar v kastróliku zmiešame cukor a vodu. Necháme stáť asi 1 minútu a dáme variť
- Zmes nemiešame, pripravíme si teplomer a čakáme. Až rozvar začne bublať, zapneme mixér s bielkami na najnižší stupeň. Keď zmes dosiahne teplotu okolo 115 stupňov, šľaháme bielky na najvyšší stupeň. Akonáhle dosiahne rozvar 118 stupňov, stiahneme z ohňa a tenkým pramienkom lejeme do bielkov
- Stále šľaháme na najvyššom stupni, kým zmes neschladne na 50 stupňov. Výsledný meringue by mal byť lesklý a hlavne pevný. Z metly nepôjde sklepnúť ani trochu
- Takto pripravený sneh po častiach opatrne vmiešavame do zafarbenej mandľovej zmesi. Hmotu skôr len tak podoberáme stierkou, každú časť zapracujeme kým nebude naozaj úplne spojená. Je potrebné dosiahnuť takej konzistencie, aby pri vytiahnutí stierky z cesta zmes stekala ako stuha späť do misy
- Plech vyložíme papierom na pečenie a ceruzkou urobíme kolieska s priemerom 3-4 cm
- Zmes prenesieme pomocou stierky do cukrárskeho vrecka a nastriekame na vyznačené kolieska. Potom s plechom niekoľkokrát buchneme o linku, aby vyšiel na povrch vzduch. Stačí len párkrát, aby sa moc neroztiekli
- Makrónky musia schnúť. Keď sa ich na vrchu dotkneme nezostane nám na prste cesto
- Rúru zapneme na horúci vzduch na 145 stupňov. Makrónky pečieme 15 minút v strednej časti rúry. V 9. a 11. minúte rúru prudko otvoríme a hneď zase zatvoríme. Makrónky po vytiahnutí z rúry necháme vychladnúť na podložke
- Čokoládová ganache - maslo vyberte z chladničky 2 hodiny pred použitím a nakrájajte ho na malé kocky. Čokoládu nalámeme na čo najmenšie kúsky a vložíme do misky. Smotanu s cukrom privedieme do varu a ihneď zložíme z platne. Počkáme pár sekúnd a prelejeme ju do čokolády. Necháme stáť cca 10 minút
- Potom stierkou vymiešajte dohladka. Pridáme maslo nakrájané na malé kocky a opäť vymiešajte, kým sa maslo neroztopí
- Ideálne je miešať ganache od stredu k stranám. Tuk sa tak najlepšie vstrebe a vytvorí krémovú konzistenciu
- Ganache prikryte potravinovou fóliou, aby sa dotýkala povrchu a necháme ju stuhnúť. Keď budeme zdobiť makrónky, doprostred ganache vtlačíme trochu nakrájaných čučoriedok a malín
Katkine punčové makrónky
Ingrediencie
Makrónky
- 225g mandľová múka
- 225g práškový cukor
- 83g bielka izbovej teploty
- 83g bielka izbovej teploty
- 225g cukor krupica
- 60g voda
- Štipka soli
Plnka
- 200g čokoláda ruby
- 50g malinové pyré
- 50g griotky
- 2PL ochucovacej pasty višna
- 6 kvapiek punčová aróma
- 50g maslo izbovej teploty
Ozdoby
- 100g horká čokoláda
- 30g Lyofilizované maliny
- Zlatá prášková farba
- Posyp srdiečka
- Jedlé lepidlo
- Griotka
- Pipetky
Postup
- Rúru si predohrejeme na 150 stupňov na režim ventilátor
- Mandle spolu s cukrom si premelieme v mlynčeku. Preosejeme zmes a dáme do nej jednu polovicu bielkov. Premiešame na pastu
- Vodu s krupicovým cukrom dáme do hrnca a začneme zahrievať rozvar
- Medzitým si dáme druhú polku bielkov do robota, pridáme štipku soli a začneme šľahať
- Ak máme rozvar na 114 stupňov zvýšime otáčky v robote a rozvar necháme zahriať na 118 stupňov
- Potom pomaly po stenách misky prilievame rozvar do snehu a vyšľaháme hustý a leský sneh
- Ten potom pomaly primešavame ku mandľovej paste
- Zmes si rozdelíme do troch misiek a do každej pridáme farbu
- Pomaly premiešavame do konzistencie tekutej lávy
- Hotovou zmesou naplníme cukrárske vrecká a opatrne striekame cez špičku na plech
- Plechom potom pobúchame pár krát a necháme kúsok oschnúť
- Medzitým si urobíme krém. Zohrejeme malinové pyré a rozpustíme si ruby čokoládu. Zmiešame spolu, pridáme griotku, višňovú pastu a prejdeme ponorným mixérom. Potom pridáme punčovú arómu a všľaháme maslo. Odložíme do chladu
- Dáme piecť prvý plech makroniek na 145 stupňov na cca 15 minút
- Upečené makrónky vyberieme z rúry a necháme ich na podložke dôjsť. Odlepujeme až vychladnuté.
- Takto upečieme všetky plechy. Vychladnuté makrónky naplníme krémom, dozdobíme a naaranžujeme na etažér
Makrónkoví Mimoni od Lucky
Ingrediencie
Makrónky žlté
- 150g mandľová múka
- 150g práškový cukor
- 56g+56g bielka
- 38g voda
- 150g cukor krupica
- Jedlá farba – žltá
Makrónky modré
- 150g mandľová múka
- 150g práškový cukor
- 56g+56g bielka
- 38g voda
- 150g cukor krupica
- Jedlá farba – modrá
Makrónky dúhové
- 150g mandľová múka
- 150g práškový cukor
- 56g+56g bielka
- 38g voda
- 150g cukor krupica
- Jedlá farba – žltá a modrá
Plnka banánová
- 150g banány
- 100g kryštálový cukor
Plnka/ganache
- 200g tmavá čokoláda
- 100ml smotana 35%
- 50g maslo
Dekorácia
- Fondán čierny, šedý, modrý, biely
- Jedlá fixka čierna
Postup
- Zapneme rúru na 90 stupňov a nachystáme plechy s papiermi a šablónami
- Makrónka – mandľovú múku s práškovým cukrom dáme do procesora, poriadne rozmixujeme. Preosejeme a odložíme
- V jednej polovici bielok zamiešame farbu a odložíme
- V rajnici začneme variť vodu s cukrom, varíme sirup bez miešania, až kým nedosiahne teplotu 118 stupňov
- Kým sa varí sirup, začneme mixovať druhú časť bielkov ručným mixérom na pomalších otáčkach. Keď sirup dosiahne svoju teplotu, začneme ho pomaly nalievať do bielkov. Pomaly zvýšime otáčky mixéru a vymiešame do tuhšej hmoty, ale nie úplne. Teplota hmoty by mala byť okolo 47 – 50 stupňov
- Makronáž – do suchej hmoty nalejeme zafarbené bielka a vyšľahané bielka a jemne prekladáme špachtľou, kým sa všetky hmoty nespoja do krémovej konzistencie tak, aby hmota pomaly plynulo stekala zo špachtle (bolo možné s ňou vytvoriť osmičku)
- Hotové cesto naplníme do vrecka s guľatou špičkou. Na plech si položíme papier spolu so šablónou na makrónky. Vreckom robíme malé kopčeky podľa šablóny presne do stredu, aby sa rovnomerne hmota rozliala a vytvorila pekné krúžky. Keď je plech plný, jemne ním pobúchame po stole, aby sa odstránili prípadné bublinky a ostal hladký povrch. Plech dáme do rúry na 90 stupňov na 6 minút, potom zvýšime teplotu na 125 stupňov a dáme piecť ešte 11 minút
- Rovnaký postup zopakujeme pri ostatných makrónkách, len zmeníme zafarbenie
- Vyrobíme si makrónku, ktorá má tvar „Mimoňa“, podlhovastú jednu žltú a jednu modrú. Môžeme si vyrobiť viac kusov
- Kým sa makrónky pečú, pripravíme si plnku – urobíme si karamel, dáme variť cukor s trochou vody, keď začne hnednúť pridáme roztlačený banán a miešame, kým hmota nie je krémová a dáme chladiť. Vychladené dáme do vrecka
- Ganache – zohrejeme smotanu a zalejeme ňou čokoládu, pridáme maslo. Po vychladnutí dáme do vrecka so špičkou
- Dekorácie – vykrajujeme si oči na „Mimoňov“, jedlou fixkou domaľujeme ústa a vlasy. Z modrého fondánu vyrobíme nohavice pre „Mimoňa“. Žlté makrónky ozdobíme vykrojenými fondánmi
- Keď je plnka i makrónky vychladnuté, začneme ich plniť. Najprv ganache urobíme kruh a do stredu dáme banánový karamel. Ak sa zvýši čas, dáme chvíľu do chladu a potom makrónky odekorujeme na stojan spolu s nachystanými dekoráciami
Miňove čučoriedkove makrónky
Ingrediencie
Makrónky
- 300g mandľová múka (preosiata) alebo 500g nepreosiatej
- 300g práškový cukor
- 220g vaječné bielka
- 300g kryštálový cukor
- 80ml voda
- Farby (čierna, fialová, biela)
Plnka
- 400g biela čokoláda
- 200ml šťava z čučoriedkového kompótu
- 200g čučoriedky zavárané
- 20g zemiakový škrob
- Ozdoba – jedlé kvety (kamilky, margarétky, mini chryzantémy)
Na ozdobenie
- Jedlé kvety (kamilky, margarétky, mini chryzantémy)
- 300g biela čokoláda
Postup
- Z preosiatej múky, práškového cukru a 100g bielka si vytvoríme hmotu, podobnú marcipánu, ktorú zafarbíme bielou farbou
- V mise si vyšľaháme 110g bielka, z kryštálového cukru a vody si urobíme rozvar (sirup) a pri teplote 118 stupňov ho pomaly vlievame do vyšľahaných bielkov a šľaháme pokým nám sneh trocha nevychladne
- Postupne pridávame sneh do mandľovej hmoty a premiešavame, kým nám nevznikne polotekuté cesto
- Cesto si rozdelíme na tri časti, kde každú z nich zafarbíme podľa potreby
- Naplníme si vrecko cestom a na pripravenú podložku striekame makrónky
- Pečieme asi 15 minút pri teplote 130 stupňov
- Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť
- Pripravíme si náplň - čučoriedky si rozvaríme a pridáme do nich škrob a necháme vychladnúť
- Šťavu z čučoriedok privedieme do varu a odstavíme, pridáme bielu čokoládu a miešame pokým sa nám neroztopí a neurobí sa nám ganache. Necháme trocha stuhnúť a plníme makrónky. Koliesko ganache a do stredu čučoriedkový rozvar
Marekove makrónkové laboratórium
Ingrediencie
Makrónky 2x
- 125g práškový cukor
- 125g mandľová múka
- 30ml voda
- 94g bielky
- 125g kryštálový cukor
- rôzne gélové farbivo – červené, fialové, modré, ružové, čierne
Čokoládová ganache
- 250g kvalitnej čokolády
- 125ml 40% šľahačky
Ovocná pasta
- 450g mrazené bobuľové ovocie
- 60g kryštálový cukor
- 1bal. agar alebo želatína
Postup
- 2x suroviny na makrónky – zmiešame spolu práškový cukor a mandľovú múku, ktorú preosejeme aspoň 3 krát
- Bielky šľaháme do tuha v robote, zatiaľ kryštálový cukor a vodu dáme zvariť v hrnci. Varíme až nedosiahneme teplotu 118 stupňov. Potom postupne prilievame do bielkov tak, aby cukrový sirup nestekal po stene, alebo aby sa nám vzniknuté kvapky neprilepovali na nádobu. Pokračujeme v šľahaní až nám bielky nevychladnú
- Potom môžeme postupne primiešavať bielky k suchej zmesi. Zmes si rozdelíme na 2 časti a pridáme zvolené farbivo. Premiešame a môžeme dávať na plech. Priemer kruhov by mal byť 3,5cm
- Makrónky necháme postáť asi 30 min. tak, aby keď sa dotkneme prstom povrchu sa nám povrch nelepil na prst. Ak je tak, môžeme makrónky dať do vyhriatej rúry na 160 stupňov, a hneď ako ich vložíme do vnútra teplotu stiahneme na 140 stupňov. Pečieme 15 min.
- Celý postup zopakujeme ešte raz s tým , že dostaneme 4 farby makróniek
- Čokoládová ganache – šľahačku zohrejeme a zalejeme s ňou čokoládu. Necháme trocha postáť a potom dobre premiešame. Ak je potrebné zahrejeme v mikrovlnej rúre na 10 – 20 sekúnd
- Ovocná pasta – mrazené ovocie nasypeme do hrnca a necháme na miernom ohni rozpustiť, pridáme kryštálový cukor. Keď máme zmes ovocia rozpustenú, rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme agar a povaríme. Zmes necháme vychladnúť
- Makrónky spájame tak, že po okraji dávame ganache, a do stredu ovocnú zmes. Na vrch makróniek robíme ozdobné čiary resp. to, čo uznáme za vhodné z bielej rozpustenej čokolády
- Môžeme používať ozdobné tortové guličky, dražé alebo iné čokoládové doplnky
- Z makróniek nakoniec vyskladáme vežu
Vianočný makrónkový stromček od Nadi
Ingrediencie
Makrónky
- 300 g práškový cukor
- 300 g mandľová múka
- 110 až 120 g bielkov
- 300 g cukor krupica (na sirup)
- 70 g vody (na sirup)
- 100 g bielkov (na sneh)
Krém
- 250 g bielej čokolády
- 100 g šľahačky
Malinová náplň
- 300 g malinového pyré
- 100 g cukru
- Citrónová šťava
Postup
- Práškový cukor a mandľovú múku preosejeme a spojíme so 110 až 120 g bielkov. Hmota musí byť hustá, hladká zmes
- Cukor s vodou uvaríme na 118 stupňov – na bublinu
- 100 g bielkov šľaháme do peny, následne za chodu na pomalšie otáčky po stene misy prilievame uvarený cukrový sirup. Šľaháme pri nižšej rýchlosti do vychladnutia
- Našľahaný bielok s cukrom a mandľovo-cukrovou hmotou jemne spojíme
- Na papier na pečenie nastriekame hladkou trubičkou malé pusinky, párkrát poklepeme plechom o podložku aby sa z pusiniek uvoľnili veľké vzduchové bublinky. Je možné použiť špáradlo na prepichnutie bubliniek a doladenie tvaru. Necháme 45 minút odstáť a vyschnúť. Pri dotyku prstom nesmie hmota lepiť
- Pečieme na 155 stupňoch cca 16 minút
- Krém – šľahačku necháme takmer zovrieť a zalejeme ňou nadrobno nasekanú čokoládu. Necháme chvíľu postáť a vymiešame. Dáme do chladničky stuhnúť
- Malinová náplň – malinové pyré varíme s cukrom, zredukujeme a na dochutenie pridáme citrónovú šťavu. Necháme v chladničke vychladnúť
Všetky recepty sú použité so súhlasom RTVS - Pečie celé Slovensko.
Súvisiaci tovar
36,90 €
(vrátane DPH)
Video
19,90 €
(vrátane DPH)
Video
8,20 €
(vrátane DPH)
Video
11,30 €
(vrátane DPH)
Video
34,90 €
(vrátane DPH)
Prečítajte si tiež

1. kolo - osobná výzva - Bábovky
11. 10. 2021
| Prečítané 1292x

1. kolo - kreatívna výzva - TORTY
11. 10. 2021
| Prečítané 1272x

2. kolo - osobná výzva - Cheesecakes
18. 10. 2021
| Prečítané 1251x

2. kolo - kreatívna výzva - Tartaletky
18. 10. 2021
| Prečítané 2142x

1. kolo - technická výzva - Laskonky
11. 10. 2021
| Prečítané 1398x

2. kolo - technická výzva - Štrúdľa
18. 10. 2021
| Prečítané 1034x

3. kolo - osobná výzva - Chleby
25. 10. 2021
| Prečítané 1087x

3. kolo - kreatívna výzva - Folklórne torty
25. 10. 2021
| Prečítané 995x

3. kolo - technická výzva - Bratislavské rožky
25. 10. 2021
| Prečítané 1433x

4. kolo - osobná výzva - Mrkvové dezerty
1. 11. 2021
| Prečítané 1170x
Komentáre
Pre možnosť pridávania komentárov je treba sa prihlásiť/zaregistrovať.
Zaregistrovať sa